Mennesker der lever med et handicap

14. september 2021, 13.01

Charles Damholt. Foto: Jørn Deleuran

PÆDAGOGIK Mennesker, der lever med psykisk eller fysisk handicaps samt de særligt sårbare og plejekrævende, skal gives den nødvendige hjælp rettidigt i Herning Kommune. Alle skal af Herning Kommune mødes med respekt, venlighed og omsorg.

Flere områder er blevet berørt af besparelser i forhold til normeringen, som for eksempel Lindekollegiet i Herning. I år 2016 var deres normering på kollegiet 12 ansatte til 18 beboere. I dag er er der 10 ansatte til 17 beboere. Det fratager dermed tid fra de pædagogiske opgaver, hvor beboerne skulle vejledes i sundhed, socialisering og i at blive tæt på selvhjulpet hvis ikke helt selvhjulpet. Det bør byrådet kigge på og gøre noget ved.

Disse beboere - eller retter borgere - i Herning Kommune har et krav på et værdigt liv på trods af det handicap, de måtte leve med.

Alle borgere har et talent og en værdi, hvis blot der stilles den rette vejledning og hjælp til rådighed. Et godt eksempel er en inaktive autist, der ikke er blevet mødt med en nysgerrighed på, hvad der kunne medvirke til, at netop denne borger kunne socialiseres i en større grad. For eksempel ved at finde en bevægelsesform, der netop er interessant for vedkommende.

I dag deltager denne borger i et fællesskab gennem rollespil, der netop har bidraget til markant større socialisering og til en bevægelse, der samtidig fremmer sundheden. Dette er kun sket gennem frivillige kræfter og en vedholdende familie.

De, som lever med et handicap samt deres pårørende og familier, skal tilbydes de bedste muligheder og forudsætninger for at kunne leve et langt og værdigt fuldt liv, hvormed de kan bidrage til samfundet.

Området er et stort fokuspunkt for KD-Herning - at hjælpe de borgere, der må leve med deres handicap. Det bør og skal Herning Byråd kunne gøre bedre og helst være danmarksmestre til!

Det vil KD-Herning arbejde for i den nye valgperiode.

Indlæser debat...