Valgmenighederne ansætter ny præst

27-årige Jonas Jochumsen får sit første embede i Herning og Gjellerup efter bestået eksamen

Udgivet:20. marts 2023, 11.16

Læsetid:2 minutter

Den nyansatte valgmenigheds-præst Jonas Jochumsen indsættes 7. maj. Foto: PR-foto

3 måneder siden

HERNING/GJELLERUP Valgmenighedspræst Morten Kvist går på pension og afslutter dermed sit embedsforløb ved valgmenighedskirkerne i Herning og Hammerum.

Bestyrelserne i Herning og Gjellerup Valgmenigheder har med valget af 27-årige Jonas Jochumsen valgt at sadle helt om, idet det bliver den unge præsts første embede. Da Morten Kvist tiltrådte, havde han både været præst og højskoleforstander forinden.

Det er imidlertid to helt enige bestyrelser i valgmenighederne, der har peget på Jonas Jochumsen, og hans ansættelser er bekræftet ved generalforsamlinger i de to valgmenigheder. Han vil derfor blive ordineret i Viborg Domkirke på fredag, 24. marts, oplyser valgmenighederne i en pressemeddelelse.

Jonas Jochumsen er fra Haslev på Sjælland og betegner det som lidt af en pudsighed, at en ny, grundtvigsk valgmenighedspræst i virkeligheden udgår fra dette gamle indremissionske arnested. Han er søn af et lærerpar og har to søskende. Hans skolegang foregik på Druestrup Friskole og Midtsjællands Efterskole. Sin studentereksamen har han fra Haslev Gymnasium.

Dernæst har den unge præst læst filosofi og teologi på universiteterne i København, Heidelberg, Bern og Zürich og fået præsteuddannelsen på pastoralseminariet i København.

Enorm tillidserklæring

Jonas Jochumsen gjorde et godt indtryk ved sin prøveprædiken og i sit dertilhørende foredrag.

Menighederne glæder sig, og han glæder sig tilsvarende til sit første embede efter eksamenstiden.

- At menighederne har valgt at kalde mig til deres præsteembede, tolker jeg som en enorm tillidserklæring. Jeg har mødt lunerige mennesker og grundtvigsk ildhu i Herning og Hammerum. Jeg ser frem til at lære menighedens medlemmer bedre at kende, siger han i forbindelse med sin ansættelse.

Selv om ordinationen foretages i marts, så indsættes han først 7. maj, idet Morten Kvist færdiggør de planlagte aktiviteter, herunder årets konfirmationsgudstjenester. Morten Kvist fejres med afskedsgudstjeneste og reception 23. april. Det betyder, at Morten Kvist netop nåede at runde 25 år ved valgmenighederne i Herning og Hammerum.

Indlæser debat