Griseri feder sparegrisen op

Der er penge i Vildbjerg Cup, hvis man griber ud efter dem

3. august 2019, 14.05

Cecilie og Mia Tudborg var på vej til fodboldkamp med Mias storesøster, og de kunne lige så godt samle noget pant undervejs. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG Der er varme i luften og sodavand i hænderne. Cup-deltagerne hygger sig, og det kaster noget af til dem, der vil yde en indsats, når dåsen er tømt og smidt i en hæk eller i en skraldespand.

- Der er mange her i byen, der samler pant. Det er en børneaktivitet, siger Cecilie Tudborg, som er på tur med sin yngste datter Mia.

- Vi samler penge til sparegrisen. Det gjorde vi også sidste år, og man kan nemt finde 400-500 kroner under sådan en cup. Det er noget, vi gør som familie mens vi alligevel går rundt, siger Cecilie Tudborg.

- Min ældste datter er med til cuppen, og de skal spille kamp om lidt. Mens de varmer op og vi venter på, de skal spille, kan vi lige så godt samle noget pant, siger Cecilie Tudborg.

- Hvis der ligger noget affald, samler vi det også op og smider det i en skraldespand. Dåserne finder vi både i hække og sat rundt omkring, og så er de også i skraldespandene, siger Cecilie Tudborg mens Mia står og holder en affaldsgang i hænderne. De er rigtigt udstyret med handsker og et vågent øje.

- Da jeg var brandvagt på Vildbjerg Skole, fandt jeg en hel sæk med tomme dåser, siger Cecilie Tudborg.

Pantcontainere

En tom dåse giver en krone i pant. Hvis der er pantmærke på. Ellers giver den blot god samvittighed, hvis man smider den i skraldespanden eller giver den til genanvendelse.

Vildbjerg SF samler også pant under Vildbjerg Cup, men det sker med affaldscontainere, der er øremærket til pant.