Socialdemokrater igen samlet fysisk

Socialdemokratiets Herning-afdeling så tilbage på corona og frem mod valg

9. juni 2021, 14.27

Bestyrelsen for Socialdemokratiets Herning-partiforening kom på plads ved generalforsamlingen for nylig. Foto: Privatfoto

HERNING Socialdemokratiets Herning-partiforening har holdt generalforsamling, og det var første gang i mange måneder, at foreningen kunne mødes fysisk frem for virtuelt.

- Det var dejligt igen at være fysisk samlet, og lige fra starten var debatten og humøret højt. Omkring 50 medlemmer var mødt op, og stemningen var i top, fortæller formand Mona Burgdorf Herskind i en pressemeddelelse.

Hun har haft formandsposten siden 2018 og blev genvalgt.

Mona Burgdorf Herskind aflagde bestyrelsens beretning, som naturligt nok blandt andet handlede om, hvor fuldstændig anderledes et år 2020 var.

- Et hårdt år, hvor pandemien ramte os med alle sine rædsler, sin angst og usikkerhed. Men også et år, hvor vi oplevede samfundssindet og fællesskabet og dets store betydning. Bogstavelig talt stod vi - og gør vel stadig - med hinandens liv i hænderne, sagde hun blandt andet.

Selvom partiforeningens muligheder har været begrænsede af coronaen, lykkedes det alligevel at holde en del virtuelle møder og kurser.

- Vi er meget glade for, at vi kan mødes fysisk igen og fokusere på aktiviteterne, der er forbundet med det kommende kommunal- og regionsrådsvalg, siger Mona Burgdorf Herskind.

Socialdemokratiet satser på et godt valg og stiller med 18 kandidater til kommunalvalget og 4 til regionsrådsvalget - bredt sammensat både alders-, uddannelses- og interessemæssigt.

- Det bliver en utrolig spændende aften og nat 16. november, siger Mona Burgdorf Herskind.

Når hun ser længere ud i fremtiden, ser hun et 2022, hvor klima, miljø og natur fortsat vil dominere debatten.

- Især vil der være pres fra ungdommen. Det skal vi tage alvorligt. Landsbyerne, et mærkbart velfærdsløft og det sociale område vil også komme til at præge året, siger Mona Burgdorf Herskind.

Politiske oplæg

Efter beretningen fulgte en debat på baggrund af oplæg ved Mogens Jensen, Folketinget, Conny Jensen, regionsrådet, Tommy Tønning, byrådet, samt DSU-formand Nikolaj Rosenkilde Kølbæk, som holdt gæstetalen.

Aftenen sluttede udenfor i det gode vejr med »Når jeg ser et rødt flag smælde«.

Bestyrelsen består af Mona Burgdorf Herskind, formand, Nikolaj Rosenkilde Kølbæk, næstformand, Vera Nybo Jensen, kasserer, samt Annett Gejl, Tine Skovbjerg, Heinrich Bergwald og Mikkel K. Michelsen. Mona Hedegaard og Poul Siggaard er suppleanter.

Indlæser debat...