Herning-firma bliver entreprenør på diabetescenter

C.C. Contractor er valgt som totalentreprenør på sygehusbyggeri

16. juli 2021, 10.22

C.C. Contractor skal bygge i to farver. De nederste to etager er et forskningscenter i diabetes, mens de tre øverste etager skal benyttes af lægestuderende. Foto: PR-Foto

NYBYGGERI Det blev et Herning-firma, der løb med sejren, da der skulle udpeges en entreprenør til en del af byggeriet af det nye Sjællands Universitetshospital i Køge.

C.C. Contractor A/S er valgt som totalentreprenør på byggeriet af det kommende Steno Diabetes Center Sjælland i Køge og den eksisterende del af lægeuddannelsen i Region Sjælland - et byggeri, der vil stå færdigt ultimo 2023.

- C.C. Contractor har afleveret et meget overbevisende og gennemarbejdet tilbud, som har scoret højt på alle de parametre, der ligger til grund for vurderingen - og som samtidig er indenfor budgettet. Vi ser derfor meget frem til samarbejdet med C.C. Contractor, siger projektchef Jens Peter Nielsen fra Projekt Universitetshospital i Køge i en pressemeddelelse.

Byggeprojektet omfatter i alt cirka 4500 kvadratmeter nybyggeri i fem etager med direkte forbindelser til eksisterende bygninger og kældre.

Placeringen giver en god sammenhæng med de øvrige uddannelses- og forskningsaktiviteter, som sammen med behandling udgør fundamentet i det nye universitetshospital på Sjælland.

Læs også
C.C. Contractor sejrer i Aarhus: skal stå for totalenterprisen til ny folkeskole
+Abonnement

Donation fra Novo Nordisk

Husets to funktioner har fælles foyer, men har derudover hver sine dedikerede områder i huset.

Steno Diabetes Center Sjælland placeres i de to nederste etager.

Det er mellem Region Sjælland og Novo Nordisk Fonden aftalt, at Novo Nordisk Fonden donerer midler til en tilbygning til det eksisterende Sjællands Universitetshospital, som kan anvendes til Steno Diabetes Center Sjællands forsknings- og udviklingsrelaterede diabetes-indsats.

Lægestuderende skal bo øverst

De øverste tre etage i nybyggeriet er til lægeuddannelse. Region Sjælland har et samarbejde med Københavns Universitet om et særligt Region Sjælland-spor for kandidatstuderende, altså studerende på de sidste tre år af lægeuddannelsen.

Denne del af bygningen finansieres af regionen.

Indlæser debat...