Gul fredag: Ikast Håndbold sænkede Team Esbjerg i topbraget

Ingvild Bakkerud, Jessica Ryde og Simone Petersen viste vejen i stærk, midtjysk holdsejr

Udgivet:25. november 2022, 20.38

Læsetid:2 minutter

Cecilie Brandt jubler over en scoring under fredagens topkamp mod Team Esbjerg - en match, der endte med en kneben Ikast-sejr. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

2 måneder siden

HÅNDBOLD 13 landsholdsspillere og landstræner Jesper Jensen blev fredag aften hyldet for deres medvirken i sidste weekends EM-finale mellem Danmark og Norge.

Men det var især to ikke-finalister, der spillede hovedrollerne i ligatopbraget mellem Ikast Håndbold og Team Esbjerg - en match, som værterne vandt 28-27 foran 2059 tilskuere i IBF Arena.

Hjemmeholdets svenske målvogter, Jessica Ryde, var forrygende med hele 17 parader, og i modsatte ende hamrede norske Ingvild Bakkerud ni kanonkugler i det vestjyske net.

Duoen var naturligvis medvirkende til, at Kvindeligaens førerhold kunne gå til pause med en føring på 15-11.

Store plusser i bogen var der også til EM-sølvvinderne Simone Petersen og Sarah Iversen, der i alt ikke kun bidrog med syv træffere inden pausen, men ligeledes holdt en stram, defensivsnor i Esbjergs to største stjerner, europamestrene Nora Mørk og Henny Reisted, der kampen igennem samlet blev holdt nede på blot syv scoringer.

Det var første gang i næsten en måned, at de to tophold var i aktion i klubregi. Og umiddelbart så Team Esbjerg ud til at slide mest med at få banket rusten af trøjerne.

Læs også
<span>Topbrag i Ikast i aften:</span> EM-helte hyldes før storkamp <span>Topbrag i Ikast i aften:</span> EM-helte hyldes før storkamp
Læs også:
Topbrag i Ikast i aften: EM-helte hyldes før storkamp

Inden pausen førte Ikast-kollektivet med seks mål, og det fortjente forspring blev øget til syv mål 10 minutter inde anden halvleg.

Men derefter fulgte en sløj periode for førerholdet, der leverede flere boldtab og særligt sjuskede afslutninger mod keeper Amalie Billing. Esbjerg fik reduceret tre gange på stribe, og syv minutter før tid var spændingen en realitet.

Gæsterne fik scoret til 23-24, men Ikast-spillerne kæmpede videre, Jessica Ryde fortsatte med at fremtvinge redninger, og så kom værterne i front med tre pinde med tre minutter retur på uret.

Esbjerg var dog ikke sat af, og først i slutsekunderne kunne Ikast-holdet og hjemmepublikummet juble over sejren. Ingvild Bakkerud sikrede de to point med sin scoring 30 sekunder før tid, og så gjorde det ikke noget, at europamester Kristine Breistøl fik reduceret til allersidst.

Indlæser debat