Nordjylland - ikke Vestegnen

18. november 2020, 12.16

Bente Lysgaard Mikkelsen. Foto: Privatfoto

CORONA Tilsyneladende er folkesundheden i Nordjylland vigtigere, end den er på Københavns Vestegn.

Jeg spekulerer på, om årsagen til denne prioritering er, at magtudøvelsen bedst praktiseres over for en befolkning, som viser samfundssind og har respekt for hinandens ve og vel.

For nordjydernes vedkommende er der langt til Christiansborg Slotsplads for at demonstrere overfor en indgriben i befolkningens frihed. Desuden kan det ikke lade sig gøre, idet nordjyderne ikke må forlade området uden for de syv karantæneramte kommuner.

For mig at se er det uden en overbevisende grund til i skrivende stund, at statsministeren har forlangt nedlukning af Nordjylland og stadig fastholder de stramme restriktioner.

Vestegnens befolkning har en langt større smittespredning end resten af befolkningen, hvilket der er fokuseret alt for lidt på. Kan det tænkes, at magthaverne frygter for det kaos og muligvis civil ulydighed, som kan opstå, såfremt der kommer en lignende nedlukning på Vestegnen i lighed med det, nordjyderne er udsat for.

Regeringen med statsministeren i spidsen vil åbenbart hellere sætte folkesundheden over styr visse steder frem for at udøve magten til nedlukning, hvor behovet findes - nemlig på Vestegnen.