Danish Crown indgår Herning-samarbejde: En »game changer«

Vestjyllands Andel og Danish Crown gør klar til et datasamarbejde, som skal hjælpe svineavlerne

6. december 2021, 13.38

Vestjyllands Andel med hovedsæde i Herning leverer grovfoder til danske landmænd. I fremtiden får svineavlerne bedre mulighed for at følge deres foderforbrug og effekten af det. Foto: PR-foto

LANDBRUG Et nyt datasamarbejde mellem Vestjyllands Andel og Danish Crown skal være med til at sikre grovvareselskabets kunder og medlemmer endnu bedre forudsætninger for produktionsoptimering på deres bedrifter. Til gavn for både dyrene, miljøet og landmændenes bundlinje.

Vestjyllands Andel, der blandt andet udvikler, producerer og rådgiver om foderløsninger til en bred skare af danske griseproducenter, har indgået et nyt datasamarbejde med Danish Crown. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Fremadrettet vil andelsejere hos Danish Crown, som køber grisefoder hos Vestjyllands Andel, kunne følge deres foderforbrug på bedriften og dermed løbende måle effektiviteten heraf.

En gamechanger

Dette skal skabe forudsætning for en forbedret produktionsøkonomi hos den enkelte landmand, samtidig med at det stemmer godt overens med Vestjyllands Andels ambitioner om at være med i front på både den digitale og den grønne omstilling.

- Produktionsoptimering er et absolut nøgleord i vores daglige samarbejde med landmanden, og i den forbindelse kan datasamarbejdet med Danish Crown blive lidt af en gamechanger. Ved at få adgang til et solidt og overskueligt datagrundlag i realtid vil den enkelte landmand – i tæt samarbejde med os - kunne analysere og agere på foderets effektivitet her og nu, fremfor at reagere på fortidens data, forklarer Per Runge, salgsleder for grisefodergruppen i Vestjyllands Andel.

Han bakkes op af Nicolaj Nørgaard, der er direktør for Ejerservice i Danish Crown.

- Det her er første, vigtige skridt på vejen til at skabe flere synergier i hele værdikæden, og derfor er vi glade for, at Vestjyllands Andel også vil deltage i samarbejdet om data, og gøre hverdagen nemmere for ejerne af

Danish Crown. Samtidig er viden- og datadeling med til at sikre en større grad af automatisering i landmandens hverdag, så vi reducerer manuel registrering mest muligt. Dermed kan landmanden have endnu større fokus på at producere de bedst mulige grise med de mest optimale foderforhold og lavest mulige klimaaftryk, påpeger Nicolaj Nørgaard.

Indlæser debat