Anne-Marie Rindoms føring skrumper markant efter mareridtsdag

Anne-Marie Rindom startede dagen med mulighed for at sikre OL-guld, men sluttede den med en smal føring

30. juli 2021, 08.27

Anne-Marie Rindom fører med syv point inden søndagens medaljesejlads i Laser Radial-konkurrencen ved OL. Foto: Carlos Barria/Reuters

TOKYO Det kunne næsten ikke have gået ret meget værre for Anne-Marie Rindom fredag.

Den danske sejler gik ind til de sidste to indledende sejladser i Laser Radial-konkurrencen med en komfortabel føring.

Faktisk var den så stor, at Rindom kunne have sikret sig OL-guldet allerede inden søndagens medaljesejlads, såfremt hun i dette undgik at blive smidt helt ud af konkurrencen.

Men sådan skulle det ikke gå. Rindom startede dagen med en føring på 21 point og sluttede den 7 point foran nummer to efter en mareridtsdag på vandet.

Rindom blev i første sejlads nummer 26 - hendes på det tidspunkt klart dårligste resultat - og sluttede dagen med at blive diskvalificeret allerede inden tiende og sidste sejlads.

Det udnyttede danskerens evige rival, hollandske Marit Bouwmeester, til at åbne konkurrencen helt inden medaljesejladset, hvor pointene tæller dobbelt. Rindom har 7 point ned til Bouwmeester og 15 ned til svenske Josefin Olsson på tredjepladsen.

Canadiske Sarah Douglas er 18 point efter på fjerdepladsen, og da Rindom - såfremt hun undgår diskvalifikation - maksimalt kan tabe 18 point til sin konkurrenter i medaljesejladset, er danskeren snublende tæt på at være sikker på en OL-medalje.

Anne-Marie Rindom vandt bronze ved OL i Rio i 2016 og har altså rigtig gode muligheder for som minimum at matche det i Tokyo.

Rindom, der var flyvende med en første- og en andenplads på torsdagens sejladser, kom skidt i gang fredag allerede i niende sejlads.

Efter første mærke lå hun helt nede som nummer 24. Kort efter fik hun en advarsel, og så røg hun endnu længere tilbage i feltet som nummer 30.

Hun fik lidt bedre gang i båden mod slutningen, men det blev ikke til mere end en 26.-plads.

Det var hendes hidtil dårligste placering i konkurrencen, men da alle deltagere kan trække den dårligste placering fra, øgede Rindom alligevel føringen i den samlede stilling.

Danskerens hidtil dårligste placering havde været en 13.-plads, som nu i stedet skulle regnes med, og da de nærmeste konkurrenter i stillingen heller ikke havde en prangende niende sejlads, øgede Rindom sin føring.

Den voksede fra 21 til 26 point til Marit Bouwmeester på andenpladsen før tiende sejlads. Her gik det så helt galt.

Rindom ramte tilsyneladende ind i Bouwmeesters båd lige inden starten, og det udløste endnu en advarsel, så danskeren blev diskvalificeret.

/ritzau/

Indlæser debat...