Bocuse-restaurant mister en af sine Michelin-stjerner

En institution i det franske gastronomiske landskab har fredag mistet sin tredje Michelin-stjerne.

17. januar 2020, 09.57

Den danske kok Rasmus Kofoed ses her med Paul Bocuse i 2011 til Bocuse d'Or. Fredag har Bocuses gamle restaurant mistet sin tredje Michelin-stjerne to år efter stjernekokkens død. (Arkivfoto)

LYON Den franske restaurant L'Auberge du Pont de Collonges, der nok bedst er kendt under navnet Bocuse efter den afdøde kok Paul Bocuse, mister en af sine tre Michelin-stjerner.

Det oplyser Michelin-guiden til det franske nyhedsbureau AFP.

Paul Bocuse var legendarisk skikkelse i fransk gastronomi. Han har lagt navn til den måske mest prestigefulde kokkekonkurrence Bocuse d'Or - der også kaldes det uofficielle kokke-verdensmesterskab.

Han blev født i værelset over restauranten, der i dag er bedst kendt under navnet Bocuse.

I 1965 fik restauranten for første gang tre stjerner i Michelin-guiden. Og det havde den resten af Paul Bocuses liv.

For to år siden døde stjernekokken af Parkinsons sygdom i samme værelse over restauranten, som han blev født.

I 2020-udgaven af Michelin-guiden vil restauranten i Lyon dog kun have to stjerner.

- Etablissementets kvalitet er fortsat højt, men det er ikke længere på niveau til tre stjerner, forklarer organisationen bag Michelin-guiden til AFP.

En restaurant kan højest få tre stjerner i Michelin-guiden. I så fald vurderes restaurantens menu at være ekstraordinær køkkenkunst, der er værd at rejse efter.

To stjerner, som Bocuse-restauranten nu har, betyder, at det ifølge guiden er et rigtig godt køkken, som er værd at køre en omvej for at besøge.

Ifølge Michelin-guidens hjemmeside fik 86 restauranter tre stjerner i Michelin-guiden. Den eneste danske restaurant med tre stjerner er Geranium i København.

27 andre danske restauranter har en eller to Michelin-stjerner.

/ritzau/