Planlovsaftalen er et kvantespring for bedre mobildækning

Udgivet:21. juni 2022, 12.21

Læsetid:1 minut

Foto: Adobe Stock Photo

Af Poul Noer og Martin Jensen Buch henholdsvis fagchef for telepolitik i Dansk Erhverv og chefkonsulent i IT-Branchen

HALLO Det har længe gået den rigtige vej, når det gælder god mobildækning i hele landet. Det er efterhånden længe siden, at mange skulle en tur ud til flagstangen i baghaven for at få en eller to streger på mobiltelefonen, så man kunne ringe fra den.

Vi er dog ikke helt i mål endnu, for bøvl med at få tilladelser til at sætte mobilmaster op har længe været en hæmsko. Det er ærgerligt. For vi er et land med høj digitaliseringsgrad, som på bundlinjen absolut gør livet nemmere for os alle sammen. Det kræver, at flest mulige danskere har adgang til en hurtig og stabil internetforbindelse.

For nylig kom der så en politisk aftale om planloven, som er et regulært kvantespring på området. Aftalen anerkender udfordringen, og at de skal løses. Det er en håndsrækning til mobilselskaberne og dermed til hele Danmark. Uden at blive for teknisk, så har det hidtil været udgangspunktet, at mobilmaster overhovedet ikke må opføres i den såkaldte ”landzone”, hvilket igen giver udfordringer i forhold til, at de så bliver placeret tæt på folks boliger. Og selv om man ønsker en god mobildækning, så er det jo ikke sikkert, at man synes, at det er fantastisk med en mobilmast for tæt på matriklen.

Herfra skal der lyde et stort »tak« til regeringen og forligskredsen for det gode arbejde. Der er dog stadig udfordringer, som vi ser frem til at bidrage til løsningen af i dialog og samarbejde med Folketingets partier.

Indlæser debat