HIH-træner før DM-finalen: Vi skal overpræstere igen

Noget overraskende står Herning-Ikast Håndbold i årets DM-finale. Træner Kristian Kristensen mener, at der skal noget særligt til mod Esbjerg

18. maj 2019, 11.00

Med to flotte sejre over Odense står Herning-Ikast Håndbold nu i årets DM-finale, hvor der skal leveres på mindst samme niveau, hvis man skal have en chance mod Team Esbjerg. 10 kampe i træk har vestjyderne vundet. Foto: Tom Laursen

håndbold Siden 26. februar 2017 har Herning-Ikast Håndbold mødt Team Esbjerg 10 gange på tværs af alle turneringer.

Alle 10 gange er det vestjyderne, der efterfølgende har kunnet synge sejrsangen.

I eftermiddag mødes de to hold så endnu engang. Det er i Esbjerg til den første af årets DM-finaler, som HIH-kvinderne noget overraskende kvalificerede sig til efter at have besejret Odense Håndbold i to semifinaler.

- Reelt set overpræsterede vi i semifinalerne, og hvis vi skal gå hele vejen og ende som mestre, så skal vi overpræstere igen. Men vi er bestemt ikke tilfredse endnu. Vi skal sælge os så dyrt som muligt. På et tidspunkt lykkes vi vel med at vinde også over Esbjerg, lyder det fra cheftræner Kristian Kristensen.

At stå i en DM-finale er selvfølgelig stort for alle i og omkring klubben, og det har man også forsøgt at snakke om.

- Vi har selvfølgelig bundrutinerede spillere som eksempelvis Sabine Englert og Trine Troelsen, som de andre kan støtte sig op ad. Men vi har også haft et møde med en mentaltræner, der har kunnet italesætte nogle af de mentale udfordringer, man kommer til at stå over for. Det er helt ok at være mærket af situationen, for det er noget speciel at spille DM-finale. Men det skal ikke sætte sig i én som en blokade, påpeger han.

17 dage siden sidste udfordring...