To Ikast-spillere er nomineret til All Stars

Udgivet:18. november 2022, 13.22

Læsetid:1 minut

Klubkammeraterne Emma Friis og Sarah Iversen krammer under en dansk træning ved EM. Men kun én af dem er nomineret til EM's All Star-hold. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD All Star-holdet er en populær fast ingrediens ved enhver håndboldslutrunde, og kvindernes EM i Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro er ingen undtagelse.

Det europæiske håndboldforbund har nu offentliggjort de seks nominerede på hver plads til All Star-holdet, og to spillere fra Ikast Håndbold er i blandt.

Emma Friis er en af de seks nominerede til pladsen på venstre fløj. Hun er oppe imod Tamara Mavsar (Slovenien), Elin Hansson (Sverige), Greta Marton (Ungarn), Ivona Pavicevic (Montenegro) og Chloe Valentini (Frankrig).

Af de seks spillere har herningenseren Friis scoret flest mål ved EM. Før fredagens semifinale var hun oppe på 28 scoringer.

På målvogter-positionen er Jessica Ryde nomineret. Hun er oppe imod danske Sandra Toft, norske Silje Solberg, franske Cleopatre Darleux, kroatiske Tea Pijevic og Marta Batinovic fra Montenegro. Ryde havde fredag eftermiddag en redningsprocent på 31,72 og stod noteret for hele 46 redninger i alt. Kun fire målvogtere har reddet flere skud under EM.

På højre fløj er den tidligere Ikast-spiller Trine Østergaard nomineret, og på stregpositionen er Linn Blohm, der havde hjemmebane i Ikast fra 2016 til 2018, nomineret.

Med de danske briller på er det også værd at notere sig, at Kathrine Heindahl er nomineret som bedste forsvarsspiller.

All Star-holdet sættes på baggrund af stemmer fra fans i EHF’s app, mens turneringens bedste spiller - såkaldt MVP - vælges af et ekspertpanel.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Håndbold

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere