Person med tilknytning til daginstitutionen i Videbæk er smittet med abekopper

En person med tilknytning til dag-institutionen Solstrålen i Videbæk er konstateret smittet med abekopper. Sundheds-myndighederne vurderer risikoen for smittespredning som »lav«

Udgivet:11. august 2022, 12.41

Læsetid:1 minut

Mette Christensen
| mec@herningfolkeblad.dk

VIDEBÆK Onsdag blev det bekræftet, at en person med tilknytning til den integrerede daginstitution Solstrålen i Videbæk er blevet smittet med abekopper. Det skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen har været i kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed, der efter samråd med Statens Serum Institut vurderer, at der er en begrænset risiko for, at ansatte eller børn på institutionen er blevet smittet. Abekopper smitter sædvanligvis kun ved meget tæt kontakt.

Rengjort grundigt

Ifølge sundhedsmyndighederne smitter abekopper først, når man udvikler symptomer. Børn og medarbejdere kan derfor fortsat være i institutionen, gå på arbejde og til fritidsaktiviteter, så længe de er raske og symptomfri.

Institutionen er onsdag aften blevet rengjort grundigt, og kommunen har i en skrivelse til ansatte og forældre til børn i daginstitutionen anbefalet, at man de kommende uger er ekstra opmærksom på sygdomstegn.

Ifølge sundhedsmyndighederne er »almen sygdomsfølelse og kulderystelser, feber, hovedpine, muskelsmerter og træthed« blandt symptomerne på abekopper.

Herudover vil patienten ofte få hævede kirtler f.eks. på halsen, i lysken eller i armhulen, ligesom der udvikles udslæt.

Indlæser debat

Mest læste

Videbæk

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere