Viborg ansætter tidligere FCM-assistent som cheftræner

Den tidligere akademitræner og assistenttræner fra FC Midtjylland, Lars Friis, skal fremover stå i spidsen for Viborg FF. Johnny Mølby overtager Friis’ post som assistent i AGF

16. januar 2021, 18.50

Lars Friis er ny cheftræner for Viborg FF. Han har tidligere arbejdet 14 år for FC Midtjylland - fordelt på to ophold. Foto: Henrik Ole Jensen (Arkiv)

FODBOLD Viborg FF har fundet sin nye cheftræner.

Topholdet fra 1. division har ansat Lars Friis, der kommer fra en stilling som assistenttræner i AGF. Det skriver AGF på sin hjemmeside.

Samtidig meddeler superligaklubben, at Johnny Mølby, som tidligere har været cheftræner i blandt andet Viborg, overtager Friis’ post.

Viborg bekræfter ligeledes Friis’ ansættelse på sin hjemmeside. Her ser sportschef Jesper Fredberg et »rigtig spændende trænerpotentiale« i Friis.

- Han er fodboldfagligt rigtig stærk og har erfaring fra det højeste niveau herhjemme, ligesom han også har fået erfaring fra udlandet, hvor han var en del af et dygtigt trænerteam i Brentford.

- Han har baggrund som talentudvikler, og vi ved, at han som leder er rigtig dygtig til at arbejde med mennesker. Han har en stærk personlighed, som vi er sikre på passer godt ind både med vores spillertrup og staben omkring holdet, siger Jesper Fredberg på hjemmesiden.

Lars Friis, der var tilknyttet FC Midtjylland i 14 år fordelt på to ophold, tager over efter Jacob Neestrup, der i december blev ansat som assistenttræner i FC København. Friis starter i sit nye job mandag og glæder sig til at komme i gang.

- Først og fremmest er jeg rigtig glad og stolt over at få muligheden i Viborg FF, som er en klub, jeg synes hører til i det bedste selskab.

- Det er en klub i rigtig positiv udvikling, og jeg synes især, at der i de seneste år er blevet lavet et flot arbejde med et spændende og langsigtet projekt, som jeg glæder mig meget til at blive en del af, siger den nyansatte træner.

Viborg ligger som nævnt øverst i landets næstbedste række, men midtjyderne er á point med Esbjerg i toppen af tabellen.

Johnny Mølbys kontrakt med AGF løber indtil videre frem til udgangen af sæsonen.

- Vi står som bekendt stadig uden sportschef, så opgaven med at sammensætte trænerteamet og den sportslige stab skal på længere sigt ligge hos vedkommende.

- Derfor giver det bedst mening med en kortere aftale i første omgang. Det kan sagtens være, Johnny skal fortsætte, men det bør vi give en kommende sportschef indflydelse på, og med Johnnys store erfaring så kommer han meget hurtigt ind i jobbet, siger Jacob Nielsen.

Mølby har senest stået i spidsen for Vendsyssel, som fyrede ham i juli.

Derudover har han blandt andet været assistenttræner i belgiske Gent - under Jess Thorup - og Esbjerg, ligesom han har været cheftræner i AC Horsens og Kolding FC.

/ritzau/

Lars Friis

Født 7. maj 1976 i Over Feldborg (44 år)

Bosat i Feldborg og gift med Jane. Sammen har de børnene Rebecca og Marcus

Trænerkarriere:

-1998 Feldborg-Haderup

1998-99 Ikast FS

1999-2007 FC Midtjylland

2007-09 DBU-talenttræner og assistenttræner for Danmarks U16-U21-landshold

2009-13 FC Midtjylland (akademitræner)

2013-15 FC Midtjylland (A+træner)

2013-15 FC Midtjylland (assistenttræner)

2016-17 AGF (assistenttræner)

2018 Brentford FC, England (udviklingstræner)

2018-19 Brentford FC (cheftræner for B-holdet)

2019-21 AGF (assistenttræner)

2021- Viborg FF (Cheftræner)