Toronto-topscorer roser Frederik Andersen

30 Frederik Andersen-redninger, hvoraf flere var på store chancer, bidrog til en Toronto-sejr på 5-3

22. februar 2021, 10.48

Frederik Andersen var travlt beskæftiget, da Toronto Maple Leafs slog Montreal Canadiens i canadisk opgør. Jean-Yves Ahern/Ritzau Scanpix

ISHOCKEY Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen var efter en enkelt kamps pause tilbage for Toronto Maple Leafs i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

Den tillid kvitterede Andersen for med flere vigtige redninger i en sejr på 5-3 natten til søndag dansk tid over Montreal Canadiens.

Herningenseren stod for i alt 30 redninger i den periodevist ganske tætte kamp og høster ros både på sociale medier og fra holdkammeraten Auston Matthews.

- Aften efter aften laver han (Andersen, red.) store redninger for os, og vi lod ham virkelig i stikken et par gange. Det er sådan noget, der kan ske, men han lavede nogle vigtige redninger, som holdt os inde i kampen og holdt os foran, siger Auston Matthews efter kampen.

- Han har været meget stabil for os, fortsætter Matthews, der selv spillede en nøglerolle med to mål og to assister og blev kåret til kampens bedste spiller - såkaldt »first star«.

Med cirka seks minutter tilbage af anden periode kom Montreal-spilleren Jake Evans fri foran Frederik Andersen i Toronto-målet, men på akrobatisk vis fik herningenseren strakt sit venstre ben ud og kom i vejen for pucken.

Kort efter scorede Auston Matthews til 4-2 for Toronto, og i tredje periode kom Toronto-sejren aldrig i fare, da hvert hold lykkedes med at få pucken i mål én gang hver.

Frederik Andersen er den målmand i NHL, der har vundet flest kampe i sæsonen indtil videre. Han har vogtet Toronto-målet i 11 sejre. Herningenseren er tilmed den målmand, der har spillet flest minutter indtil videre i sæsonen. Han har været på isen i 956 minutter og 30 sekunder fordelt på 16 kampe.

Toronto Maple Leafs har 30 point efter 19 kampe og topper Scotia North-divisionen. Der er dog en del forskel på, hvor mange kampe de forskellige hold har spillet. /ritzau/