Mere modgang: Seks dages karantæne til Blue Fox-angriber

Mark MacMillan idømt straf for tackling mod Aalborgs Daniel Madsen, som får fire dages straf for aktion mod Herning-spiller

27. oktober 2020, 12.25

Blue Fox-angriberen Mark MacMillan må overvære Hernings næste seks kampe fra tribunen. Foto: Henrik Ole Jensen

ISHOCKEY I en svær tid, hvor Herning Blue Fox med fire nederlag på stribe og en spillertrup, der er ramt af coronavirus, skader og karantæne, kom der i dag mere modgang til »blårævene«.

Således har Metal Ligaens Udvalg for Spillersikkerhed - Department of Player Safety, også kaldet DOPS - på baggrund af videoklip tildelt Blue Fox-angriberen Mark MacMillan seks spilledages karantæne.

Disciplinærsagen er rejst som følge af den tackling, som den canadiske center i sidste lørdags hjemmekamp mod Aalborg satte ind mod Pirates-spilleren Daniel Madsen.

Sidstnævnte modtog en straf på fire spilledages karantæne for en voldsom tackling på Blue Fox’ nye svenske back, Petter Hansson.

Se episoden i videoen herunder:

I den omtalte episode ved banden valgte Daniel Madsen - ved at hæve sin ene skulder - at tackle Petter Hansson i ansigtsregionen. Det har udvalget takseret efter kategorien »groft uagtsomt«. Og som en »bevidst handling uden logisk hensynstagen til modspillers sikkerhed«, som det fremgår af afgørelsen.

Læs også:
Corona, skader og karantæne: Pressede Blue Fox kæmper videre
+Abonnement

I sekunderne efter sammenstødet mellem Madsen og Hansson svarede Mark MacMillan igen ved at tackle Aalborg-spilleren i hovedet - »med begge hænder på staven og armene i en fremadgående bevægelse«, som spillersikkerhedsudvalget formulerer det.

Forseelsen tolker udvalget som »checking to the head« - og dermed under kategorien »hensynsløst«.

Dommen fra DOPS betyder, at 28-årige Mark MacMillan går glip af Herning Blue Fox’ næste seks ligakampe - inklusiv aftenens hjemmebanematch mod Odense Bulldogs. Og de efterfølgende fem opgør mod henholdsvis Esbjerg, Herlev, SønderjyskE, Rungsted og Frederikshavn.