Lilla rose præsenteres på biblioteket

Lokal medforfatter til børnebog i fantasy-universet

24. juli 2020, 11.04

Tina Nissen og Stine H. Tarp har sammen skrevet fantasybogen »Den lilla Rose«. Foto: Privatfoto

IKAST Da Tina Nissen i Rødovre gik på barsel med sit første barn i 2004, fik hun ideen til en historie, som bare ikke ville forsvinde. Det blev begyndelsen på en 16-årig lang rejse, hvor Tina Nissen kæmpede for at få gjort sin drøm til virkelighed, nemlig at få fantasyhistorien om »Den Lilla Rose« udgivet.

Da Stine H. Tarp fra Ikast blev koblet på som medforfatter i 2014, blev bogen en realitet. Det bliver markeret med en præsentation af bogen torsdag 27. august på Ikast Bibliotek.

J. K. Rowlings historie om, hvordan hun skrev historien om Harry Potter på en serviet på en café, gav Tina Nissen modet til at skrive historien.

-Lige siden jeg var helt lille, har jeg slugt alle former for fantasy og eventyr. Jeg har set virkelig mange fantasyfilm og serier, og jeg har vist også læst en stor del af bibliotekets udvalg af fantasybøger, så det var ret oplagt, at det blev en fantasyhistorie, jeg skrev, fortæller Tina Nissen.

Ungdomseliksir

Den Lilla Rose handler om 19-årige Lærke, som er ved at uddanne sig til sygeplejerske. Hun bliver en dag inviteret hjem til fru Rosendal og hendes søstre, fru Vinterdal og fru Mørkdal. De er forviste troldkvinder fra landet Kriga. Deres eneste chance for at vende tilbage er, hvis de kan få fat i Den Lilla Rose og lave en ungdomseliksir.

Forlaget Snepryd fik manuskriptet i slutningen af 2013, så potentialet i historien og foreslog, at Stine H. Tarp blev koblet på. Først var planen, at Stine H. Tarp skulle være redaktør, men hun endte også som medforfatter efter en runde med betalæsere i 2016.

Moderne arbejdsproces

Her blev Tina Nissen stillet ultimatummet - enten skal historien genopfindes ellers skal den opgives.

Tina Nissen var ikke klar til at opgive sin drøm, så en weekend i foråret 2017 satte de to forfattere sig sammen på Brande Bibliotek og genopfandt plots og storyline.

Grove linjer blev ridset op, mens det egentlige arbejde efterfølgende foregik via e-mails og telefonen på grund af den geografiske afstand. Detaljer, formuleringer og små hints blev diskuteret, og der blev skrevet frem og tilbage.

En moderne arbejdsproces, som stiller krav til gode kommunikationsevner og et ønske fra begge om at opfylde den gamle drøm om at få historien ud.

Den ny bogudgivelse bliver præsenteret på Ikast Bibliotek i slutningen af august.