Løber fra Sørvad skal til Tokyo: - Jeg er lettet, stolt og taknemmelig

Havard Vatnhamar fra Sørvad skal repræsentere Færøerne ved De Paralympiske Lege i Tokyo i sensommeren

17. maj 2021, 18.09

Havard Vatnhamar løb sit første maraton søndag. Mandag blev han udtaget til De Paralympiske Lege i Tokyo. Foto: Henrik Lind JØrgensen

SØRVAD Søndag eftermiddag var det en blanding af sejr og skuffelse, der prægede 45-årige Havard Vatnhamar fra Sørvad, men godt et døgn senere er der fantastisk glæde hos færingen.

- Den største sportslige ære, jeg kunne ønske, er blevet mig tildelt. Jeg skal repræsentere Færøerne til De Paralympiske Lege i Tokyo til august, skriver Havard Vatnhamar på sin Facebook-side.

Havard Vatnhamar har dyrket triatlon siden 2017, men det er blot fem måneder siden, han begyndte sin målrettede træning til maraton. På den måde fik han måske mulighed for at kvalificere sig til OL for handicappede, selv om corona-aflyste stævne havde betydet, at han ikke fik mulighed for at kvalificere sig i hans konge-disciplin - sprint-triatlon.

I stedet for har han omstillet sig fra korte løbeture på fem kilometer til et maraton på over 42.

Søndag skulle han forsøge at kvalificere sig til legene på maratondistancen, og selv om han overskred det forhåndsgodkendte tidskrav på tre timer med godt fire minutter, har det olympiske forbund for Færøerne godkendt hans løb.

Læs mere
Drømmer om de paralympiske lege: Maraton-debutant fra Sørvad prøver at nå Tokyo
+Abonnement

- Er lidt fattig på ord, men jeg er lettet, stolt og taknemmelig. I er mange, der har en aktie i det her. Mange, mange tak, skriver han.

De Paralympiske Lege bliver holdt i forlængelse af de »almindelige« lege i den japanske hovedstad.

Indlæser debat...