Hotel vejer gæsternes kaffegrums

Skarrildhus vil være CO2-positiv i 2030, hvilket har fået indvirkning på stort set hele måden at drive hotel på

18. maj 2019, 14.02

Kirsten Secher Villumsen dufter til timian. Skarrildhus har sin egen urtehave med krydderurter. Foto: Flemming hansen

Skarrild Jern/metal, porcelæn, flamingo, flasker og organisk. Sådan står der på de blå skraldespande, der er uden for køkkenvinduerne hos Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference. Hver eneste dag bliver alt fra pap, klar plast til porcelæn og madaffald sorteret af personalet. Selv kaffegrums og æggeskaller ryger i en beholder for sig.

- Vi har sorteret de seneste fem år og har et samarbejde med firmaet Marius Pedersen. De henter, afsætter og genanvender affaldet. Siden 2. maj er vi også begyndt at veje vores affald, fortæller Kirsten Secher Villumsen, direktør, Skarrildhus.

Skarrildhus er prøveklud i forhold til resten af kædens hoteller, hvad angår vejning af affald fra serveringer og buffetter.

Det giver et billede på, hvor meget mad der bliver smidt ud.

- Vores handleplaner skal hjælpe os med at sikre, at vi får målt op på vores resultater, og at vi får det visualiseret både for os selv, men også for vores gæster. Gæsterne må gerne vide, at i dag er der kun smidt så mange procent madaffald ud. Det at kunne se, hvor meget man har skåret ned eller op, er en vigtig faktor i forhold til at engagere os alle til at nå det store mål, fortæller direktøren og siger, at den seneste genbrugsprocent ligger mellem 67 og 69. I 2025 - senest - skal det ligge på 80 procent, og i 2030 skal man være affaldsfrie.

Ansvar for naturen...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben