To Blue Fox-backer straffes efter nederlag: Får i alt syv spilledages karantæne

Efter fredagens kamp mod Esbjerg fik Reid McNeill fem spilledages karantæne. Rasmus Nielsen er ude i to kampe

18. oktober 2020, 11.15

Backen Reid McNeill kommer på grund af karantæne ikke til at spille de næste fem kampe for Blue Fox. Foto: Henrik Ole Jensen

ISHOCKEY Det blev på flere måder et dyrt nederlag, da Herning Blue Fox fredag hjemme tabte 1-3 til Esbjerg i Metal Ligaen.

I kampens afslutning forløb to Blue Fox-spillere sig nemlig, og det har nu fået ekstra konsekvenser. Med 90 sekunder tilbage lavede backen Reid McNeill en alvorlig tackling på Esbjergs Craig Puffer. Reid tog tilløb og sprang ind i Puffer, der slog hovedet i banden. Dommerne gav straks matchstraf for en hovedtackling, og søndag formiddag har ligaens udvalg for spillersikkerhed fulgt op med en straf på fem spilledages karantæne til den canadiske back.

I videoen herunder kan du se Reid McNeills tackling.

Læs også
Frustrerende fredag: Blue Fox kiksede mod Esbjerg

30 sekunder efter Reid McNeills tackling var det Rasmus Nielsen, der blev sendt i bad før tid for en tackling i ryggen på Esbjergs Christian Wejse. Udvalget fremhæver, at Rasmus Nielsen har sin stav højt løftet og med begge hænder skubber Wejse ind mod banden. Rasmus Nielsen er på den baggrund idømt to spilledages karantæne.

Tacklingen kan du se herunder.

Ny back med

De to rutinerede backer er således ikke med, når Blue Fox søndag eftermiddag på udebane møder Rødovre.

Heller ikke kaptajn Daniel K. Nielsen kommer i kamp lige med det samme. Han måtte udgå af kampen i fredags med store smerter i den ene arm.

Det betyder, at Blue Fox må rokere om i backkæderne. Andreas Sørensen, der ellers ikke har været med i de seneste kampe er sat i par med Jakob Jessen, der i denne sæson primært har været brugt som syvende back og kun sjældent har været på isen.

Kampen mod Rødovre sættes i gang klokken 14.30.