Mark Cavendish og stærke sprintere dyster i Danmark Rundt

Danmark Rundt kommer til at tælle masser af stærke sprintere. Blandt andre Mark Cavendish og europamesteren.

30. juli 2021, 11.23

Mark Cavendish snuppede fire etapesejre og den grønne pointtrøje i årets Tour de France.

KØBENHAVN Der bliver fuld fart over feltet på sprinteretaperne i cykelløbet PostNord Danmark Rundt, der afvikles fra 10-14. august.

På startlisten er således store sprinternavne som Quick-Step-stjernen Mark Cavendish, Jumbo-Visma-duoen Dylan Groenewegen og Mike Teunissen samt den regerende europamester, Giacomo Nizzolo, fra Qhubeka-Assos.

Især Cavendish møder op med selvtillid efter sine fire etapesejre i årets Tour de France, hvor han også snuppede den grønne pointtrøje.

36-årige Cavendish har tidligere vundet tre etaper i PostNord Danmark Rundt - alle på sidste etape på Frederiksberg - den første i 2007 og den seneste i 2013.

Derudover blev han verdensmester i Danmark i 2011.

Flere danske topnavne er naturligvis også med. Foreløbigt er det blandt andre Mads Pedersen, Michael Mørkøv, Søren Kragh Andersen og Lasse Norman Hansen.

- Når det her i 2021 er 10 år siden, at Mark Cavendish blev verdensmester på Geels Bakke, så er det fantastisk at kunne præsentere ham i spidsen for stærkt felt med ikke mindre end 11 ryttere, som deltog i Tour de France i sidste måned, siger racemanager Jens Kasler i en pressemeddelelse.

I alt seks World Tour-hold stiller til start i løbets 30. udgave, og den endelige startliste forventes at være på plads 2. august.

/ritzau/