Psykiatri- og socialområde deles op

25. juni 2020, 11.52

Anders Kühnau (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland, lægger vægt på, at opdelingen vil styrke begge områder. Foto: Henrik Ole Jensen

MIDTJYLLAND Siden 2007 har psykiatrien og socialområdet i Region Midtjylland været knyttet organisatorisk og ledelsesmæssigt til hinanden. Men 1. juli slutter parløbet, og to nye driftsområder ser dagens lys: Ét for psykiatrien og ét for socialområdet. Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Beslutningen blev truffet på et møde i Regionsrådet onsdag. Regionsrådsformand Anders Kühnau lægger vægt på, at en opdeling vil styrke begge områder, fordi ledelsen får mulighed for at fokusere mere skarpt.

Skilsmissen er dog ikke total. Der vil nemlig fortsat være nogle administrative funktioner, som varetages samlet for de to nye driftenheder, ligesom der fortsat vil være et meget tæt samarbejde om de borgere, som både har psykiatriske og sociale udfordringer.

Opdelingen får som udgangspunkt ikke betydning for antallet af psykiatriske afdelinger i psykiatrien og specialområder på socialområdet.

Forslaget er økonomisk neutralt og skal ske inden for de nuværende økonomiske rammer for Psykiatri og Social.