Efter corona-aflysning: Grand Prix Herning bliver igen UCI-løb

Det traditionsrige cykelløb vil tilbage efter aflysingen i år og er igen kommet i kalenderen hos UCI

30. september 2020, 08.25

Trods corona-aflysningen i år er det planen, at Grand Prix Herning skal køres 29. maj næste år. Løbet er blevet godkendt af UCI, så en række udenlandske hold kommer givetvis til start. Foto: Henrik Ole Jensen

CYKLING Efter en årrække som et rent dansk løb, havde Herning Cykle Klub i år fået Grand Prix Herning omfattet af UCI’s kalender. Løbet, der er kendt som »en forårsdag på Heden«, er ét af de mest traditionsrige i dansk cykelsport.

På grund af corona-pandemien blev løbet, der skulle være kørt 9. maj, naturligvis aflyst. Mandskaber fra Danmark, Sydafrika, Canada, Polen, Norge, Sverige, Østrig, Spanien og Holland havde ellers meldt deres ankomst.

De forskellige hold kan godt begynde at forberede sig på en tur til Danmark igen. I hvert fald har arrangørerne igen opnået godkendelse hos UCI, der har tildelt løbet datoen lørdag 29. maj. Dagen efter arrangerer Cykling Odense et tilsvarende løb. Det sikrer, at de tilrejsende hold kan få to løb ud af turen til Danmark.

- Vi vil ikke skjule, at det var en enorm skuffelse, at vi måtte aflyse i år. Da aflysningen kom så sent, var vi jo klar. Hotellerne var bookede, og alle samarbejdspartnere var klar til deres opgaver, og så ser man det smuldre imellem hænderne, konstaterer løbsarrangør Stefan Bill i en pressemeddelelse.

Læs også
Coronavirus bremser cykelklassiker: Grand Prix Herning er aflyst
+Abonnement

Samarbejdet med løbet på Fyn er en vigtig brik i puslespillet for begge løb.

- At vi har to så anerkendte løb, er helt afgørende for at trække internationale klasseryttere til Danmark, så vi er meget glade for samarbejdet, siger Stefan Bill.

Løbet skulle gerne komme til at ligne sig selv med start fra Torvet i Herning og herfra ud på ruten, der blandt andet rummer omkring 30 kilometer på grusveje, der plejer at sørge for masser af dramatik.

- Aktuelt er vi godt i gang med at opdatere alle aftalerne med vores sponsorer og øvrige samarbejdspartnere, fortæller Steffan Bill.

Seneste vinder af løbet er Riwal-rytteren Andreas Stokbro.

Læs også
Blaudzun efter ny Grand Prix Herning-sejr: Vi var med i det hele
+Abonnement