112

Fra døgnrapporten: Lamper for 123.000 kroner brækket af og stjålet fra boligblokke i Herning

Her er dagens vigtigste sager fra politets døgnrapport

Udgivet:09. marts 2023, 11.00

Læsetid:4 minutter

Holmparken uden lys: Lamper for 123.200 kroner stjålet

HERNING Natten til onsdag er 28 udendørslamper brækket af med et koben ved de gule boligblokke i Holmparken i Hernings østlige bydel. Lokalpolitiet i Herning fortæller, at de 28 lamper er forsvundet i tidsrummet fra klokken 02 til klokken 08 onsdag. Lamperne er af mærket Toldbod og har en samlet værdi af 123.200 kroner. Lokalpolitiet oplyser, at man har spor efter tyvene at gå efter.

---

Tre kvinder i sammenstød: En fik ondt i nakken

HERNING Onsdag morgen stødte tre biler sammen på Nørregade i Herning.

En 59-årig kvinde fra Herning kører ad Nørregade i sin bil mod nord. Hun overser, at der foran hende er to biler, der holder stille, fordi den forreste skal svinge til venstre ad H.P. Hansens Vej.

Kvinden rammer først op i en bil ført af 23-årig kvinde fra Herning. Hendes bil bliver skubbet op i den forreste bil, hvor en 29-årig kvinde fra Ry sad bag rattet.

Sammenstødet skete ved lav hastighed, men den 23-årige bilist blev kørt til sygehuset i Gødstrup til tjek, fordi hun klagede over smerter i nakken, efter hendes bil var ramt bagfra. Lokalpolitiet i Herning fortæller, at hun blev udskrevet efter kontrol.

---

Glemte vigepligt: Biler stødte sammen i rundkørsel

SUNDS En 27-årig kvinde fra Viuf nær Kolding kom galt af sted, da hun onsdag formiddag kørte ind i rundkørslen syd for Sunds. Kvinden kom fra syd og ville køre rundt i rundkørslen og fortsætte ud af Sunds Omfartsvej.

Da hun skifter bane i rundkørslen, bliver hun ramt af en anden bil ført af en 55-årig mand fra Sunds. Ingen af de to bilister kom til skade ved trafikuheldet.

Lokalpolitiet i Herning oplyser, at den 55-årige bilist vil blive sigtet for ikke at overholde sin ubetingede vigepligt.

---

Kørt ned bagfra: Knallertkører i grøften ved Sunds

SUNDS Onsdag aften blev en 15-årig dreng fra Sunds kørt ned af en bil, da han kørte ad Skivevej. Ud for Vestre Søvej blev knallertkøreren ramt bagfra af en bil ført af en 31-årig mand fra Sunds. Knallertkøreren blev slynget af knallerten og ud i rabatten. Lokalpolitiet fortæller, at den 15-årige på mirakuløs vis undgik at komme til skade. Den 31-årige bilist vil blive sigtet for påkørslen.

----

Mand ville ikke sige sit navn: Anholdelse hjalp på hukommelsen

HERNING Onsdag sidst på eftermiddagen var en af politiets patruljer på arbejde ved varmestuen på Markedspladsen i Herning. En 32-årig mand på stedet ville ikke, som lokalpolitiet i Herning siger det, »opføre sig ordentligt«. Betjentene bad manden falde ned og udbad sig hans navn og bopæl. Det nægtede den 32-årige mand.

Betjentenes svar var at anholde manden kortvarigt. Det fik gang i mandens hukommelse, og han oplyste både navn og bopæl. Der venter nu den 32-årige en bøde for ikke at ville sige sit navn, eller hvor han bor.

---

Varetægtsfængslet for narkofund

IKAST I tirsdags blev fire mænd fra Ikast anholdt for narkotikabesiddelse. De tre af mændene blev løsladt samme dag, men en 19-årig mand blev i går fremstillet i et grundlovsforhør, hvor han blev fængslet i fire uger.

Der var lukkede døre ved grundlovsforhøret, men politiet oplyser, at den tiltalte ikke har kæret kendelsen til Landsretten.

--

Ryger gav knytnæveslag: Vold i Strøgcentret

IKAST En 35-årig mand fra Ikast gik i går klokken 10 en tur i Strøgcentret, hvor han passerede en mand, som gik og røg en cigaret.

Den 35-årige mand gjorde ham høfligt opmærksom på, at det er forbudt at ryge i Strøgcentret, men det resulterede i, at personen gav ham et knytnæveslag i ansigtet. Derefter forlod gerningsmanden centret via den nordlige udgang.

Signalementet lyder på en danskudseende mand, 40-45 år, 175-180 centimeter høj, muskuløs af bygning, iført mørk/sort jakke, blå jeans og sorte briller med tykt stel. Han medbragte en lille, grøn pose fra »Normal«.

Ikast Nærpoliti er koblet på sagen, og hvis nogen har et tip, er de meget velkomne til at kontakte politiet.

----

Narkobilist for tæt på politiet: Blev stoppet i Spjald

SPJALD Onsdag formiddag var politiet på besøg i Spjald med den mobile politistation, der holdt på parkeringspladsen ved SuperBrugsen.

Den mobile politistation fik besøg af en mand, der ikke havde lyst til at se ordensmagten.

En af politiets patruljer stoppede en 40-årig mand fra Spjald, da han kørte gennem Spjald Hovedgade. Manden standsede sin bil lige foran den mobile politistation og et tjek på stedet viste, at han var under indflydelse af narkotika, fortæller lokalpolitiet i Ringkøbing.

---