Landsholdet efterlyser den sidste kvalitet mod de bedste

Danmark er få detaljer fra oftere at kunne bide skeer med de bedste nationer, mener Kasper Hjulmand.

Udgivet:23. september 2022, 08.45

Læsetid:3 minutter

Kasper Hjulmands mange dessiner under kampen mod Kroatien rakte ikke til point.

/ Ritzau /

1 år siden

ZAGREB Det danske fodboldlandshold mangler den sidste dygtighed for at tippe kampene mod de største fodboldnationer over til dansk side lidt oftere.

Det siger landstræner Kasper Hjulmand og midtbanespilleren Pierre-Emile Højbjerg, efter at Danmark torsdag aften tabte 1-2 ude til Kroatien i Nations League.

Det er anden gang på tre måneder, at de boldstærke kroater slår Danmark i gruppespillet.

- Vi føler ikke, at vi er helt oppe blandt de allerbedste over mange kampe, men vi vil gerne være det, og derfor er vi glade for, at vi i det seneste år har haft rigtig mange kampe mod de bedste modstandere, siger Kasper Hjulmand.

- Vi har taget nogle skridt, men vi skal æde os det sidste stykke ind i den kategori. Vi mangler de sidste detaljer teknisk, taktisk og kvalitetsmæssigt.

- Det er ikke tilfældigt, at vi har tabt flere kampe mod de bedste hold, men vi har også taget gode sejre, hvor vi vandt på marginaler. Vi skal have den sidste kvalitet med.

Han har blandt andet vundet ude over England og Frankrig som dansk landstræner og spillet uafgjort med Tyskland, men han har også tabt til Belgien, England, Holland og de kroatiske viceverdensmestre.

Pierre-Emile Højbjerg er enig med landstræneren i, at Danmark ligger lige under laget med de allerbedste hold.

- Vi er et godt hold, men det er ærgerligt, at vi ikke kan gøre det ordentligt færdigt. Kampen mod Kroatien viser også, at vi ikke er helt der, hvor vi er blandt de absolut bedste. Vi blev ikke rigtig farlige.

- Jeg savner lidt mere direkthed i vores spil og den sidste kvalitet i vores afleveringer. Vi skal være lidt farligere på den sidste tredjedel af banen, siger Pierre-Emile Højbjerg.

På søndag venter endnu en svær opgave for Hjulmands landshold, når Frankrigs verdensmestre gæster Parken.

Danmark skal vinde for at have en chance for at snuppe gruppesejren - det kræver samtidig østrigsk hjælp mod Kroatien.

Selv om franskmændene ligeledes har høj kvalitet, bliver det en anderledes fodboldkamp, end den Danmark var en del af torsdag aften i Zagreb, forventer landstræneren.

- Vi skal spille mod en helt anden type modstander, og de kommer med noget af det stærkeste individuelle talent, der overhovedet findes. Det bliver en super interessant kamp, som vi skal gøre os klar til.

- Vi har ikke tid til rigtig at træne inden. Vi sætter tingene op og giver spillerne nogle billeder i hovedet, og så skal vi fyre den af igen, siger Kasper Hjulmand.

Danmark kunne have vundet gruppen med en sejr i Zagreb, men selv om matchbolden gled af hænde, er Hjulmand sikker på, at hans mandskab rejser sig på søndag.

- Jeg tror ikke, der venter os det helt store mentale arbejde. Vi er topklar. Vi er i en pulje med tre sindssygt gode hold, og nu skal vi møde Frankrig, som er et af de bedste hold i verden, så jeg behøver ikke at lege mentaltræner for at gøre spillerne klar, siger landstræneren.

Søndagens kamp i Parken er udsolgt.

/ritzau/