De udsatte - hvem er klogest?

20. maj 2020, 13.59

Foto: Adobe Stock Photo

OPHOLDSSTED Læser i avisen med tilfredshed, at der er massiv modstand mod den indtil videre planlagte placering af opholdssted for udsatte borgere og brugere af varmestuen i Herning.

Jeg har over to omgange skrevet til byplanudvalget med Ulrik Hyldgaard i spidsen som formand og lagt ord ind for, at et opholdssted for omhandlende gruppe bliver placeret på Markedspladsen og gerne i det nord/østlige hjørne med ryggen ud mod Møllegade. Og helst et opholdssted, der arkitektonisk og brugervenligt vil tjene brugernes vel med respekt og ikke samtidig være en »øjenbæ« på øvrige borgere i Herning.

Et flertal i udvalget - må jo være ret så kloge og ha’ indsigt - har ikke været lydhør overfor forslag om primært placeringen på Markedspladsen, det anser jeg for skammeligt!

Jeg føler respekt for det kommende arbejde, der må ligge i, at Herning finder og opfører et pænt og ordentligt sted for omtalte brugere, men så skal det også gøres ordentligt og i den grad gennemtænkt, og lad det så koste, hvad der er nødvendigt og læg ikke beslag på smukke og følsomme grønne anlæg i Herning - dem har vi ikke mange af i byen, og Herning har jo ikke en medfødt skønhed.

Kan kun håbe, at de byplansmedlemmer, der skal tage beslutningen, får øjnene op og finder det rimelige i en tættere placering på den kommende nye varmestue og meget lidt følsomme område for byens borgere i øvrigt.

Markedspladsen som den henligger kan ikke bryste sig af at være en naturperle byen, men dog med gode muligheder i den aktuelle sag.