Midt- og Vestjylland i top på erhvervsvenlighed

13. september 2021, 13.21

Kenneth Mikkelsen. Foto: PR-foto

BORGMESTRE Ikast-Brande topper igen i år DI’s liste over de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark. Flere andre midt- og vestjyske kommuner følger skarpt efter. Det er der al mulig grund til at glæde sig over på disse kanter.

God erhvervsvenlighed er ikke bare godt for det lokale erhvervsliv, det er også godt for borgerne i kommunen. Når virksomhederne trives, betyder det vækst og arbejdspladser, som er med til at finansiere vores børnehaver, skoler og ældrepleje.

Man kan dårligt overvurdere erhvervsvenlighedens betydning for det lokale erhvervsliv. Områder som effektiv og hurtig sagsbehandling, trafikforhold samt et rimeligt skatte- og afgiftsniveau har alt sammen betydning for erhvervslivets muligheder for at køre effektivt rundt.

Kigger vi på hele landet, er 9 ud af de 10 mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark ledet af en Venstre-borgmester, og hele 4 kommuner i det midt- og vestjyske, med en Venstre-borgmester i spidsen, ligger i top 10 på listen. Det drejer sig om Ikast-Brande, Silkeborg, Skive og Ringkøbing-Skjern på henholdsvis førstepladsen, andenpladsen, niendepladsen og tiendepladsen. Og Herning stryger ind på en flot 12. plads.

Og det er ikke tilfældigt. Det betyder noget, hvem der sidder for bordenden på rådhuset, når det handler om at skabe vækst, arbejdspladser og tjene penge til velfærden.

Gode vilkår for erhvervslivet er en topprioritet for Venstre. Årets liste over de mest erhvervsvenlige kommuner viser heldigvis, at indsatsen betaler sig.

Selvom vi kan gøre meget fra Christiansborg for at hjælpe erhvervslivet, betyder den kommunale indsats - i samspil med de lokale virksomheder - meget for erhvervslivets mulighed for at skabe arbejdspladser og sorte tal på bundlinjen. Til glæde for alle.

Et godt lokalt erhvervsklima kommer både virksomhederne, kommunekassen og borgerne til gode.

Lad os fastholde erhvervsvenligheden på et højt niveau i årene fremover.

Gerne med Venstre-borgmestre for bordenden.

Indlæser debat...