Nu skal virksomhederne have flere hænder

23. november 2021, 09.36

Sebastian Sandgaard. Foto: Privatfoto

§17-UDVALG De danske arbejdsgivere, altså de virksomheder som holder landet i gang og finansierer vores fantastiske velfærdssamfund, skriger på mere arbejdskraft. Det har de efterhånden gjort længe. Der er dog reelt ikke blevet gjort noget af vores røde regering, som vist nok har mere travlt med at bryde loven, slette sms’er og holde pressemøder om det.

Det er derfor yderst glædeligt, at Herning Kommune nu aktivt forsøger at gøre en forskel for arbejdsgiverne. Der er blevet oprettet et nyt udvalg i forbindelse med konstitueringen, som målrettet skal fokusere på, hvordan vi skaffer den rigtige arbejdskraft til vores lokale virksomheder. Et yderst positivt skridt, men det er også vigtigt, at der rent faktisk kommer handling på tankerne og de gode intentioner. Sådan at det nye udvalg ikke bare ender som et pseudo-udvalg, som kommunen og byrådet kan bruge som rygdækning, hvis der fortsat er problemer om lidt tid.

»Jamen vi har jo lavet et udvalg, som kigger på det«, kan man næsten forstille sig dem sige. Men det er ikke nok bare at nedsætte et udvalg - der skal komme konkrete løsninger og initiativer til gavn for virksomhederne, og dermed os allesammen.

Jeg er dog sikker på, at byrådet og virksomhederne i flot samspil kan finde nogle fantastiske løsninger for lige netop virksomhederne i Herning Kommune. Vi er jo trods alt kendt for at have en høj erhvervsvenlighed. I hvert fald hvis man skal tro på den årlige undersøgelse fra Dansk Industri, hvor Herning er fast inventar i toppen. Og lige netop den position skal vi kæmpe hårdt for at beholde, og det tror jeg det nye udvalg kan hjælpe med.

Indlæser debat