Champions League-drømmen lever: FCM fik fortjent 0-0 i Prag

FC Midtjyllands kollektiv holdt stand mod Slavia Prag. Dermed er alt åbent inden returkampen i Herning

22. september 2020, 19.54

Frank Onyeka og FC Midtjylland hentede 0-0 i den første af to Champions League-playoffkampe mod de tjekkiske mestre fra Slavia Prag. Foto: Michal Cizek/Ritzau Scanpix

FODBOLD FC Midtjyllands drøm om en plads i Champions League-gruppespillet lever i den grad videre.

Tirsdag aften lykkedes det de forsvarende danske mestre at hente 0-0 med hjem fra udekampen mod de tjekkiske mestre fra Slavia Prag.

Og det var et velfortjent resultat, som »ulvene« kan tage med retur til det midtjyske. FCM-kollektivet og som sædvanlig en stærk defensiv organisation var atter fundamentet hos FCM-mandskabet, der bortset fra et tungt tjekkisk pres i den indledende fase havde fint styr på begivenhederne i Tjekkiets hovedstad.

Gæsternes forsvar, hvor målmand Jesper Hansen, venstrebacken Paulinho og særligt midtstopperne Erik Sviatchenko og Alexander Scholz markerede sig positivt, fik i store træk begrænset Slavia-chancerne til langskud fra kanten af feltet.

Længere fremme lykkedes også Brian Priske formationsændring, idet de energiske midtbanemotorer Frank Onyeka og Jens-Lys Cajuste blev suppleret af en lige så arbejdssom Evander Ferreira.

Kombinationen betød blandt andet, at FCM fik dæmmet op for Prag-strategen, rumænske Nicolae Stanciu, men også at Slavia ikke kunne fastholde deres aggressive, fysiske og tempofyldte presspil. I stedet stressede tjekkerne ofte med lange bolde ned mod udeholdets betonforsvar.

Det var heller ikke mange muligheder, FC Midtjylland kom til tirsdag aften, men »ulvene« spillede klogt og disciplineret - og med lidt mere koldblodighed kunne Danmarks mesterhold endda have udnyttet en ud af flere kontrachancer til scoring. Her var slutproduktet for ustabilt fra blandt andre rekordindkøbet Sory Kaba.

Det var dog alligevel tæt på i slutfasen, da anfører Erik Sviatchenko pludselig stod fri i det tjekkiske felt. Venstrepotedrønet parerede keeper Ondrej Kolar flot over rammen.

Returopgøret i Herning spilles på MCH Arena onsdag i næste uge.

Herunder kan du se eller gense Folkebladets liveblog fra matchen i Prag.