Trods nervepirrende afslutning: Blue Fox vinder og sikrer sig matchbold i kvartfinalen

Frederikshavn var tæt på at komme tilbage, men Blue Fox holdt hjem og vandt 3-2 i femte kvartfinale

Udgivet:I går klokken 17.19

Læsetid:2 minutter

Brett Perlini var synlig især i første periode hvor han både scorede og fik en assist. Foto: Henrik Ole Jensen

Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

ISHOCKEY Der var nerver på i afslutningen, mens Herning Blue Fox trak det længste strå og vandt søndag eftermiddag 3-2 over Frederikshavn White Hawks i den femte kvartfinale.

Blue Fox skulle revanchere sig efter nederlaget i Frederikshavn fredag aften, hvor Herning-spillerne i de afsluttende minutter totalt tabte hovederne og tog et hav af udvisninger. Træner Pekka Tirkkonen havde rokeret lidt rundt i kæderne, og så kunne han have give comeback til backen Patrick Madsen efter en længere skade.

Herning-spillet så meget mere fokuseret ud søndag eftermiddag. Her var det gæsterne, der tidligt tog kampens første udvisning. Blårævene spillede fint powerplay og kom til flere chancer. Der blev også scoret ganske få sekunder efter, at Frederikshavn var blevet fuldtallig. Mathias From fik sendt pucken på tværs til Brett Perlini, der knaldede pucken på stolpen. Miska Humaloja var hurtigt over returen og fik slået gummiskiven i nettet.

Frederikshavn kaldte en challenge på scoringen, men efter flere minutters gennemgang fastholdt dommerne målet. Dermed måtte Frederikshavn indkassere endnu en udvisning, fordi de tabte deres challenge.

Mål i powerplay

Det straffede Blue Fox omgående, Mathias From sendte et højt skud på mål, og inde foran stod Brett Perlini og kunne uforstyrret slå pucken i nettet.

En sikker 2-0-føring efter første periode.

Hjemmeholdet kom fint ud til anden periode og overstod også et undertal, hvilket ellers har været en udfordring i de første kvartfinaler.

Blue Fox fortsatte også med at selv at få powerplays, og der var blandt andet en stor mulighed til Phillip Marinaacio.

I periodens sidste minut kiksede Mathias Bau helt uprovekeret i egen zone - tilmed i et powerplay - men nordjydernes afslutning fløj forbi mål.

Der var blot spillet to minutter af tredje periode, da det blev 3-0. Lukas Bang spillede Mads Christensen helt fri i midtzonen, og rutinerede Christensen placerede flot pucken op i nettaget.

Hurtig reducering

Frederikshavn reducerede omgående til 1-3. Blue Fox-spillerne blev alt for passive i egen zone, og så kunne Daniel Truklja sende pucken forbi Mac Carruth.

Den reducering betød et nyt pres fra nordjyderne, der pludselig lugtede nye muligheder.

Det gjorde Aleksi Halme i den grad. Fra en umulig spids vinkel fik han alligevel sendt pucken uden om Mac Carruth og i nettet. Smuk scoring af den finske profil, men igen måske lidt for afventende Herning-spil. 10 minutter tilbage på uret og masser af spænding.

Phillip Marinaccio fik chancen for at øge føringen, men han overplacerede i helt fri position.

Med små to minutter fik Aleksi Halme igen chancen for at score, men Mac Carruth vandt duellen denne gang.

Her trak Frederikshavn keeper Tadeas Galansky ud og satsede med en ekstra angriber.

Det gav nogle nervepirrende sekunder, men det lykkedes Blue Fox at holde Frederikshavn fra mere. De fleste af de 2037 tilskuere kunne ånde lettede op. Blårævene fører serien 3-2.

Kvartfinale seks spilles tirsdag i Frederikshavn. Kampstart er klokken 19.00.

Indlæser debat