Nedtur i Vojens: Blue Fox går fra banen uden at score

SønderjyskE overtager andenpladsen efter en sejr på 3-0

18. februar 2020, 21.15

Hernings førstekæde på isen mod SønderjyskE. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

ISHOCKEY Frøs Arena i Vojens lagde tirsdag aften is til en direkte duel om andenpladsen i Metal Ligaen. Før kampen havde både SønderjyskE og Herning Blue Fox 72 point.

3014 tilskuere kunne se hjemmeholdet vinde 3-0 og dermed sætte sig på andenpladsen.

Det er fjerde gang i sæsonen, at Blue Fox ikke formår at score i en kamp, og det er anden kamp i træk, at man ikke scorer i fem mod fem. I fredags blev Frederikshavn besejret på to Herning-mål i powerplay.

I aften var det Blue Fox, der måtte smage den medicin. SønderjyskE scorede nemlig alle sine tre mål i overtal.

»Rævene« var uden Cameron Brace, der harfået to spilledages karantæne for en tackling i fredagens dyst.

Man skulle helt hen til slutningen af første periode for at finde kampens første mål. Dmitri Kostromitin blev udvist for en torskedum crosschecking på et tidspunkt, hvor pucken var langt væk , og der altså ikke var nogen umiddelbar fare. Backen Mike Little udnyttede overtallet til at score på et langskud, der gik mellem venner og fjender.

49 sekunder inden i anden periode blev Blue Fox igen ramt af en udvisning. Dommerne mente, at Jakob Jessen skød pucken direkte ud over banden på siden af banen, og det må man ikke. Blot 15 sekunder af powerplayet var gået, da den tidligere Herning-spiller Steffen Frank scorede.

Seks minutter senere blev det 3-0 - igen i powerplay. Herning-backen Rasmus Nielsen havde pucken ude i siden af banen og sendte den i blinde ind foran eget mål, hvor Phil Lane helt umarkeret fik pucken under kontrol og sendte den forbi Simon Nielsen.

Frustrationerne meldte sig

Så begyndte frustrationerne for alvor i Herning-lejren. Jonne Virtanen røg i klammeri med den tidligere Herning-angriber Daniel Nielsen, og lidt heldigt for Blue Fox valgte dommerne at udvise begge. Publikum i Vojens mente i hvert fald, at det havde været nok at udvise Virtanen.

Også i sidste periode blev Blue Fox ramt af en enkelt udvisning, men blev ikke passeret denne gang. Men i den anden ende af banen lykkedes det heller ikke at skabe ret meget, så i en intens kamp med masser af nerve, måtte »rævene« indkassere et nederlag.

Blue Fox spiller igen fredag aften. Esbjerg kommer en tur til Herning.