Medier: Claus Hjort kræver Kristian Jensens afgang

Dramaet i Venstre fortsætter. Ifølge flere medier sættes der internt spørgsmål ved Kristian Jensens rolle

12. august 2019, 08.02

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

POLITIK Kristian Jensen (V) er af partifællen Claus Hjort Frederiksen blevet opfordret til at trække sig som næstformand og gruppeformand.

Det skriver JP, Berlingske, Politiken, Ekstra Bladet, DR og TV2.

Det skulle ifølge medierne været sket på Venstres sommergruppemøde fredag formiddag.

Kristian Jensen har ifølge Claus Hjort Frederiksen opført sig illoyalt over for Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen. Derfor kræver Claus Hjort Frederiksen Kristian Jensens afgang fra de vigtige poster i partiet. Det skriver medierne.

Mens folketingsgruppen kan vælte Kristian Jensen som gruppeformand, så kan han eventuelt først væltes som næstformand på Venstres næste landsmøde. Her er det de delegerede, der vælger formand og næstformand.

Årsagen til dramaet omkring Kristian Jensen skyldes et interview, som han gav til Berlingske i mandags, og som var at finde i avisens torsdagsudgave.

I interviewet udtaler Kristian Jensen, at Venstre skal droppe tankerne om en SV-regering.

Idéen om en SV-regering kom Løkke med under den seneste valgkamp.

Ifølge TV2 er Claus Hjort Frederiksens udmelding blevet mødt med støtte fra andre medlemmer af Venstres folketingsgruppe.

Men der er også gruppemedlemmer, som forsvarer Kristian Jensen. Han har været næstformand siden 2009.

Efter planen skulle der have været pressemøde i forbindelse med Venstres sommergruppemøde fredag klokken 12.30. Det er efterfølgende blevet skubbet til klokken 13.

Ifølge Marchen Neel Gjertsen, politisk redaktør på Jyllands-Posten, er situationen på Kragerup Gods, hvor Venstre er samlet, ganske dramatisk.

- Venstre beder nu pressen om at trække væk fra området, hvor gruppemødet foregår, og hvor MF’erne kommer ud.

- Presserummet er også flyttet til den anden ende af godset. Det gør ikke dramaet mindre, skriver hun på Twitter.

Ritzaus journalist på stedet bekræfter, at den fremmødte presse er blevet sendt længere væk. Derfor kan journalisterne ikke se Venstre-politikerne gå mod pressemødet.

Det er ikke første gang, at der er drama om formandskabet i Venstre. Tilbage i 2014 var Kristian Jensen tæt på at vælte Løkke, der overvejede at gå af efter en række møgsager.

Men Løkke ændrede mening kort før hovedbestyrelsesmødet i Venstre i Odense. Efter en tur i kælderen i Odense Congress Center blev Løkke og Kristian Jensen enige om magtfordelingen i partiet.

/ritzau/