Kæmpe nedtur: FCM smed sejren i overtiden i Vejle

Vejle scorede i tre minutters overtid, så kampen mellem top og bund sluttede 1-1

29. november 2021, 18.40

Henrik Dalsgaard efter Vejles udligning. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD Sejren glippede til allersidst for FC Midtjylland i Vejle.

I tre minutters overtid headede Vejles Luka Djordjevic bolden ind bag FCM-keeper Jonas Lössl, så i stedet for en smal sejr på 1-0 må FCM’s tophold tage skuffede hjem fra årets sidste Superligakamp.

På et råkoldt Vejle Stadion havde anfører Erik Sviatchenko ellers headet målet til 1-0 ind på hovedstød efter et hjørnespark fra banens bedste, Evander Ferreira, efter en lille time, og det lignede en sejr til favoritterne indtil det allersidste.

Men sådan skulle det altså ikke gå. De mange medrejsende FCM-fans sang »det er kun sejre, der tæller« ned mod spillerne efter slutfløjtet ...

Læs også
Se karaktererne: Elegant brasilianer strålede i FCM-skuffelse
Abonnement

Evander i hopla

Cheftræner Bo Henriksen gav fra start et hvil på bænken til Joel Andersson, så Dion Cools fik chancen på højre wingback-positionen i udekampen mod ligaens bundprop, Vejle Boldklub.

Helt i front afløste unge Victor Lind den karantæneramte Júnior Brumado.

Allerede efter et minuts spil sendte Evander et skud fra distancen lige over mål, efter forarbejde i venstre side af Gustav Isaksen.

Situationen indvarslede dog ikke et FCM-stormløb, for hjemmeholdet var spillemæssigt godt med og havde bolden en del i kampens indledning.

Syv minutter før pausen kom en stor mulighed, da Evander fra kanten af feltet elegant løftede bolden henover nogle Vejle-forsvarere til Victor Lind, der efter et kort træk fik sendt bolden på keeper Sten Grytebust, der dog halvklarede, før en holdkammerat fik sparket væk.

Kort efter forsøgte veloplagte Evander sig selv fra en spids vinkel, men skuddet gik snert forbi modsatte stolpe.

Læs også
FCM-skuffelse efter udligning i overtiden: Vi jokkede i spinaten
Abonnement

Kaptajnen slog til

Der gik næsten en time, før måltavlen på Vejle Stadion kom i omdrejninger i vinterkulden. Evander slog et højt hjørnespark indover, og ved modsatte stolpe var anfører Erik Sviatchenko på plads. Fra en usædvanlig fri position headede han stensikkert gæsterne foran 1-0.

Det var i øvrigt Manjrekar James, som Vejle købte i netop FCM før denne sæson, der var nærmeste mand i forhold til Sviatchenko i situationen.

Efter scoringen forsøgte vejlenserne helt naturligt at overtage initiativet, og i en periode sværmede det rødblusede hjemmehold da også lidt om Jonas Lössls mål.

Men midtvejs i halvlegen kom FCM tæt på igen, og nok engang var velspillende Evander involveret. Brasilianeren fandt Victor Lind med en dyb stikning, men den unge forwards skud ude ved den ene stolpe havde Sten Grytebust styr på.

I kampens slutfase pressede Vejle på, og i overtiden kom hjemmeholdets forløsning, da et FCM-hold, der forsøgte at krige den hjem, blev fanget på en halv omdtilling og et indlæg fra højre side, som blev sikkert headet ind.

Med resultatet er FC Midtjyllands forspring på Superligaens førsteplads nede på to point til FCK og fem til Brøndby.

FC Midtjyllands 2021 er ikke slut endnu, for forude venter den vigtige Europa League-kamp på udebane mod Ludogorets i Bulgarien og to pokalkampe mod Brøndby. Den første spilles på udebane mod Brøndby på søndag.

Kampen kan genopleves herunder i Ritzaus liveblog.

Indlæser debat