Millionoverskud hos Sagro

Landbrugsselskabet er tilfreds med et plus på 14 millioner kroner, hvor en stor del udloddes

17. marts 2020, 10.11

Torben Jensen, administrerende direktør hos Sagro, er godt tilfreds med resultatet. Foto: Sagro

REGNSKAB Sagro leverer et godt årsresultat for 2019. Virksomheden, der har 450 medarbejdere, leverede et overskud på 14,2 millioner kroner før skat. Sagros formand, Søren Søndergaard er positiv over resultatet.

- Vi er rigtig godt tilfredse med, at Sagro har leveret et sundt resultat. Resultatet er med til at sikre, at vi kan fortsætte udviklingen med at levere god rådgivning til vores kunder, siger formanden i en pressemeddelelse.

Centrale frontløbere

Administrerende direktør Torben Jensen ser Sagros overskud som et sundt resultat, der blandt andet udspringer af fusionen mellem Jysk Landbrugsrådgivning og Heden & Fjorden, der blev gennemført i 2016.

- Det sikrer fortsat en række positive synergieffekter og stordriftsfordele, som giver os en stærk økonomi, så vi vil kunne udvikle os i den rigtige retning, siger Torben Jensen.

Resultatet, der er 70 procent bedre end i 2018, gør samtidig Sagro i stand til at fastholde en helt central rolle inden for landbrugsrådgivningen i Danmark.

- Vi er allerede blandt frontløberne inden for den digitalisering og robotteknologi, som landbruget ser ind i og får gavn af i takt med den fortsatte udvikling. I Sagro ser vi fortsat mulighederne i digitaliseringen som en afgørende faktor for dansk landbrug, og vi vægter derfor også området i hele vores strategi, siger Torben Jensen.

- Samtidig spiller vi sammen med de øvrige aktører til gavn for det landbrug, som vi er sat i verden for at rådgive.

Giver pengene tilbage

Konkret har Sagro netop købt en andel i Landinspektør Vest med afdeling i Herning i forventning om, at der kan opnås synergi mellem landmåler-virksomhed, rådgivning og ejendomshandel, som alle ligger inden for Sagros forretningsområder.

Virksomheden sender størstedelen af pengene tilbage til ejerforeningerne bag Sagro, så arbejdet med at skaffe gode rammevilkår for erhvervet kan fortsætte.

- Det arbejde, der gøres i foreningerne og på Axelborg, er ekstremt vigtigt med det fokus, som både politikere, organisationer og samfundet har på landbrugets rolle inden for klima og bæredygtighed, siger Søren Søndergaard.