Tidligere BoConcept-ejer bliver ny medejer af møbelfirma

Den tidligere BoConcept-ejer bliver sammen med Anders Stampe nye medejere af Karup Design

Udgivet:19. februar 2019, 14.03

Læsetid:2 minutter

Viggo Mølholm er blevet medejer af Karup Design. Foto: Flemming Hansen

4 år siden

Investering Tidligere hovedaktionær i møbelkoncernen BoConcept, Viggo Mølholm, er en af to nye medejere af futon-møbelvirksomheden Karup Design, som har vokset sig til succes med fokus på salg udelukkende til internationale onlineforhandlere såsom Amazon, Wayfair og Otto Versand.

Viggo Mølholm er sammen med virksomhedens administrerende direktør Anders Stampe netop trådt ind i ejerkredsen bag virksomheden, som udvikler og sælger futonmøbler og tilbehør.

- Karup Design har et stærkt dna, og et 100 procent digitalt mindset, som er usædvanligt for branchen. I kombination med meget spændende produkter giver det meget store vækstmuligheder, siger Viggo Mølholm i en pressemeddelelse.

Har påvirket direktøren

Hans opkøb af anparter er en yderligere involvering i virksomheden, som han i de seneste fire år har været tilknyttet som bestyrelsesformand. Dermed har han på tæt hold kunne opleve, at Karup Design tre år i træk er kåret som Gazelle-virksomhed, omsætningen er tredoblet de seneste fire år, og sidste år fik man et overskud på 4,9 mio. kr.

Med 32 år i BoConcept, heraf de 16 år som administrerende direktør, har Viggo Mølholm fungeret som værdifuld sparring i Karup Design. Blandt andet også i forhold til ansættelsen af administrerende direktør Anders Stampe, der for halvandet år siden kom til fra en stilling som kommerciel direktør hos norske Varier Furniture A/S hvor han ligesom i Karup har udnyttet sin indgående erfaring med online salg og digital markedsføring.

Karup Design blev grundlagt i 1972 af iværksætteren Preben Christensen. I begyndelsen af 1980'erne opdagede Preben Christensen i USA hippie-trenden med sengerammer til japanske futonmadrasser, som han fik sat i serieproduktion hjemme i Karup. Siden overtog sønnerne Allan og Svend Nørlund Christensen ansvaret for virksomheden, som samtidig bevægede sig fra at være møbelproducent til at outsource produktionen og satse fuldt ud på futon-møbler.

Svend Nørlund Christensen, Anders Stampe - bag sofaen - og Allan Nørlund Christensen. Foto: PR