Blue Fox manglede mange profiler: Stærkt comeback og sejr i straffeslag

Få spillere måtte trække et stort læs, da Blue Fox fik to point med hjem fra Herlev

Udgivet:09. december 2022, 22.47

Læsetid:2 minutter

Phillip Marinaccio scorede tre gange mod Herlev fredag aften. Foto: Malene Tswai

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

1 måned siden

ISHOCKEY Der var masser af dramatik i Herlev fredag aften, da Herning Blue Fox var på besøg.

Efter mere end to en halv times drama vandt midtjyderne 5-4 efter straffeslag. Morten Poulsen var eneste mand til at score i straffeslagskonkurrencen efter 4-4 i ordinær tid og efter overtid.

Dramaet begyndte straks fra start. Allerede efter 27 sekunder fik Herning-backen Kevin Tansey en badebillet efter en voldsom tackling til hovedet af en modstander. Tacklingen faldt i samme angreb, som Herlev bragte sig foran 1-0 ved Mikkel Bertelsen.

Da Blue Fox i forvejen var ramt af afbud fra backerne Christian Mieritz og Simo-Pekka Riikola var der kun fem backer tilbage. Heraf de to unge Kasper Simonsen og William Lund, der ikke har spillet mange minutter i Metal Ligaen.

Offensivt måtte Blue Fox klare sig uden Lukas Bang og Mathias From samt de langtidsskadede Mathias Bau Hansen og Brett Perlini. Den 19-årige angriber Carl Birkmose Winding fik derfor spilletid for Blue Fox for blot anden gang i Metal Ligaen.

Scoring i undertal

Tanseys udvisning medførte, at Herning skulle spille fem minutter i undertal, men alligevel lykkedes det Thomas V. Andersen at få udlignet til 1-1, da han fik foræret pucken i Herlevs zone.

Efter 14 minutter bragte Phillip Marinaccio tilmed Herning foran 2-1. Perioden endte 2-2, da Herlevs Victor Cubars blot ét minut senere scorede.

Syv minutter inde i anden periode kom Herlev på 3-2 og ét minut senere også på 4-2 mod et Blue Fox-mandskab, der hang i tovene.

Men alligevel ikke var slået mere til tælling, end at Phillip Marinaccio scorede i et powerplay til 3-4.

Perioden udartede med masser af slåskampe og flere udvisninger. Alt i alt noget værre rod.

Blue Fox indledte sidste periode i undertal, men kom fint igennem. Kort efter var der en stor chance til Miska Humaloja for at udligne.

I det hele taget fik gæsterne lagt stort pres på - også hjulpet af et par powerplays.

Læs også
<span>Nyt uheld rammer Blue Fox:</span> Angrebsprofil har brækket hånden <span>Nyt uheld rammer Blue Fox:</span> Angrebsprofil har brækket hånden
Læs også:
Nyt uheld rammer Blue Fox: Angrebsprofil har brækket hånden

Fuldtendte hattrick

Det lykkedes da også ganske fortjent Phillip Marinaccio at udligne til 4-4 med fem minutter tilbage. Det var Marinaccios tredje scoring i kampen.

Med små fire minutter tilbage blev Blue Fox så ramt af en udvisning, og i det boxplay blev Tristan Pomerleau ramt af et hårdt skud i ansigtet og blev hjulpet fra isen. Dermed var Herning nede på blot fire backer. Foruden de to unge var det Jakob Jessen og Patrick Madsen.

Til sidst fik Andris Dzerins et par skift som back, og kampen endte 4-4.

I de fem minutters overtid blev der ikke scoret, og så kunne kaptajn Morten Poulsen afgøre kampen på det syvende straffeslag.

De to hold mødes igen søndag i Herning med kampstart klokken 15.00 i Kvik Hockey Arena.

Indlæser debat