Regeringen er så småt ved at komme til fornuft

6. maj 2021, 14.26

Sebastian Sandgaard. Foto: Privatfoto

GENÅBNING 28. januar 2021 havde jeg et læserbrev her i avisen, hvor jeg advokerede for, at børnene skulle have lov til at komme i skole snarest muligt. I februar skete der ingenting, i marts skete der lidt, det samme i april, men vi skulle helt til maj, før alle folkeskoleelever fik lov at komme »normalt« i skole igen. Det er tæt på en katastrofe - intet mindre.

Det er dog dejligt, at regeringen endelig er ved at åbne samfundet og genskabe lidt normalitet efter et tungt pres fra blå blok. Det er virkelig dejligt - en fest dag på mange måder. Men for en statsminister, som er selvudnævnt »børnenes statsminister«, så er det ikke meget hensyn, man har taget til børnene.

Det har været tæt på pinligt at høre på de røde partier, som gang på gang har sagt, børnene er øverst på deres prioriteringsliste, men så igen og igen ingenting har gjort for dem. Hvordan tror de lille Jens på ni år har haft det uden social kontakt og uden mulighed for ordentlig læring? Mit bud er, at han ikke har haft det specielt godt!

Flere årgange har mistet tæt på halvandet år til virtuel undervisning - noget man kunne have undgået, hvis ikke Socialdemokratiet og resten af rød blok var så ekstremt overforsigtige. Men nu kan børnene heldigvis endelig begynde at indhente det tabte igen, endelig se deres venner igen, endelig opbygge en relation til deres lærer, og det er der grund til at fejre!

Læs også
Overblik: Her er hovedpunkterne i genåbningsaftalen

Indlæser debat...