Fornem hæder: Lindbjergskolen kåres til årets skolebyggeri

Den nye skole i Hammerum løber med anerkendende hæder

15. juni 2020, 14.15

Lindbjergskolen er mandag blevet kåret til årets skolebyggeri af virksomheden Nohrcon, der uddeler prisen for ottende år i træk. Foto: Henrik Ole Jensen

HAMMERUM Nohrcon har mandag overrakt prisen for »Årets Skolebyggeri 2020« til projektteamet bag Herning Kommunes nyeste skole, Lindbjergskolen.

En offentlig afstemning og en fagjury afgjorde tilsammen, at skolen, der huser eleverne fra Hammerum og Gjellerup, fortjente den prestigefulde pris i år. Juryen kaldte blandt andet skolen for »et virkelig lækkert børnemiljø med stor mulighed for udfoldelse, bevægelse og ikke mindst læring«.

Hernings borgmester Lars Krarup (V) takker i en pressemeddelelse alle involverede i projektet.

- Vi er rigtig, rigtig glade for, at »Årets Skolebyggeri 2020« ligger i Herning Kommune. Det var et stærkt felt af nominerede, men jeg må også sige, at Lindbjergskolen er et byggeri ud over det sædvanlige. Jeg vil meget gerne takke alle de involverede i projektet lige fra skolebestyrelsesmedlemmer og medarbejdere til entreprenør, arkitekter, håndværkere og rådgivere for at have skabt et så helstøbt byggeri, hvor man føler sig velkommen, fra det øjeblik man træder ind, siger borgmesteren i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Det er fjerde gang siden 2007, vi indvier en helt ny folkeskole i Herning Kommune, og vi er faktisk allerede godt i gang med planlægningen af den næste nye skole. Det er utrolig rart at opleve, at vores indsats for at skabe de bedst mulige rammer for børnene også bliver anerkendt på nationalt plan.

Robust fleksibilitet

Det er ottende år i træk, at prisen for »Årets Skolebyggeri« uddeles af Nohrcon. Lindbjergskolen var oppe imod fire andre skoleprojekter: Christianshavns Skole i København, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, »Skolen i Bymidten« i Helsingør og endeligt Peder Lykke Skolen i København.

Totalentreprenøren på projektet var herningensiske KPC, og koncerndirektør Kurt Poulsen glæder sig også over kåringen.

- Vi er glade og stolte over kåringen, men vi er især glade for, at skolebyggeriet er så vellykket, som det er blevet, og vi er overbeviste om, at skolen vil kunne leve op til fremtidens vilkår for undervisning, idet skolens fleksibilitet har en robusthed, som vil kunne møde fremtidens krav på kvalificeret vis mange år ud i fremtiden, udtaler han i pressemeddelelsen.