Region Midtjylland ramt af massive it-problemer: Må aflyse flere planlagte operationer

Hospitalerne i Region Midtjylland - herunder Hospitalsenheden Vest - er ramt af et større it-nedbrud

30. september 2020, 15.13

Massivt it-nedbrud har ramt hospitalsenhederne i Region Midtjylland, der arbejder på højtryk for at løse problemerne. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Region Midtjylland er i dag blevet ramt af massive it-problemer, som betyder, at it-systemer i perioder er utilgængelige. Det skriver regionen på sin hjemmeside.

Finn Møller, kommunikationschef i Hospitalsenheden Vest, fortæller, at der også er it-problemer på sygehusene i Herning og Holstebro under Hospitalsenheden Vest.

- Alt har været nede. Vi har måttet aflyse flere planlagte operationer, siger han og tilføjer, at man fra regionens side endnu ikke kender årsagen til det store it-nedbrud.

Mens Folkebladet har Finn Møller i røret, lykkes det ham at komme ind på sin computer.

- Det er helt nyt, at vi kan det, siger han.

Flere ansatte på regionens hospitaler skriver ifølge Ritzau på Twitter, at de har svært ved at passe deres arbejde på grund af it-problemerne.

Der er samlet 11 hospitaler i Region Midtjylland.

Nødberedskab taget i brug

Ifølge en pressemeddelelse, som Region Midtjylland netop har udsendt her onsdag eftermiddag, omfatter it-problemerne telefoni, hjemmeside og adgang til systemer, der bruges på hospitaler og i administrationen.

Alle hospitaler kører derfor på nødberedskab og har derfor aflyst og udskudt behandlinger og anden planlagt aktivitet. Omfanget af aflysninger er på nuværende tidspunkt heller ikke kendt.

It-problemerne har især ramt regionens og hospitalernes drift over middag i dag. Problemerne viste sig også i tidsrummet fra klokken 8.30 til klokken 11.15, og de så derefter en overgang ud til at være løst.

- Vi gør alt hvad vi kan for at rette op, så borgerne igen kan få den behandling, de har brug for, og vores ansatte kan arbejde igen. Jeg beklager dybt de problemer, vi har set. Status er lige nu, at vi stadig ikke har fundet kerneårsagen til problemet, men er på vej tilbage mod normal drift, siger it-direktør Claus Kofoed i pressemeddelelsen.

Ikke første gang

Regionen oplevede tilsvarende udfordringer for cirka en måned siden.

- Vi er i gang med en meget stor modernisering af vores netværk for at gøre det mere robust. De omlægninger kan være med til at forårsage de udfald, vi ser nu, siger Claus Kofoed i pressemeddelelsen.

It-afdelingen forventer at være færdig med omlægningerne indenfor en måned.