Danmarks tredje VM-modstander fundet: Mabil sparker Australien til VM

Den tidligere FC Midtjylland-spiller Awer Mabil scorede på Australiens sidste straffespark, da holdet fra Down Under kvalificerede sig til VM

Udgivet:14. juni 2022, 07.54

Læsetid:1 minut

Awer Mabil (forrest med nummer 11) jubler efter, at Australien har kvalificeret sig til VM i Qatar. Det skete i straffesparkskonkurrence mod Peru efter 120 målløse minutter. Foto: Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Sidste hold i Danmarks VM-pulje er fundet. Det blev Australien, som i aftes slog Peru i en afgørende playoffkamp om en plads ved slutrunden i Qatar.

Efter 120 minutters målløse minutter blev det afgjort i straffesparkskonkurrence.

Der blev den tidligere FC Midtjylland-spiller Awer Mabil en af de store helte, da han scorede på australiernes sjette og sidste straffespark.

Derefter reddede Andrew Redmayne Perus sjette spark og sikrede australsk jubel.

Redmayne blev skiftet ind i sidste minut af den forlængede spilletid i stedet for Matthew Ryan og reddede to straffespark.

Samtidig bevarede Awer Mabil altså køligheden på sit vigtige spark, og det havde kantspilleren selv på fornemmelsen, da han gik til bolden.

- Jeg vidste, jeg ville score. Det var den eneste måde, jeg kunne sige tak til Australien på min families vegne, siger Awer Mabil ifølge AFP.

- Jeg blev født i en hytte. En lille hytte. Mit hotelværelse her (kampen blev spillet i Doha, red.) er uden tvivl større end den hytte, vi som familie havde i flygtningelejren, fortæller han.

- At Australien tog imod os, gav mine søskende og mig og hele min familie en chance i livet. Det er det, jeg mener med at takke Australien for en chance i livet - den chance de gav min familie og mig, siger Awer Mabil.

Awer Mabil var på kontrakt hos FC Midtjylland fra 2015 til denne sommer med flere lejemål undervejs. I foråret var han udlejet til tyrkiske Kasimpasa. Han er nu transferfri og kan frit skrive med enhver klub, der byder sig til. Spanske Cadiz har angiveligt vist interesse for kantspilleren.

Australien havner i VM’s gruppe D, der også tæller Danmark, Frankrig og Tunesien.

Kasper Hjulmands tropper møder Australien i den tredje og sidste kamp i gruppen 30. november.

Indlæser debat