Støttecenter skal flytte for anden gang

10. september 2019, 09.19

I juli var der sommerfest på Tre Birke. Snart vil en ombygning gå i gang for at få plads til Bo- og Støttecenter Hernings café. Foto: Tom Laursen

HERNING I forbindelse med sidste års budgetforlig besluttede byrådet, at flere af Herning Kommunes børne- og ungeinstitutioner skulle flytte adresse som led i en større rokade.

Det indebar blandt andet, at Ungdomscenter Knudmosen skulle flytte til Lindegårdsvej og Herluf Trolles Vej, hvorfra Bo- og Støttecenter Herning skulle fraflytte.

Støttecenteret, som er for handicappede borgere og blandt andet har en populær café, flyttede i januar til Lykkesvej og Enghavevej, hvor kommunen har et tidligere gæstedagplejehus. En ombygning af huset har imidlertid vist sig at blive for dyr en løsning, og derfor er der nu fundet et ny sted til caféen. Den skal i stedet placeres ved beskæftigelsestilbuddet Tre Birke på Dueoddevej. Det kender brugerne i forvejen, og her findes allerede et produktionskøkken.

Caféen skal kunne servicere 40 brugere, og det kræver en ombygning til 1,2 millioner kroner, som Herning Kommune nu må finde i kassen.