Ekspert om Kibæk-rytter efter Tour de France: Vi har ikke set så meget til ham

Tour de France-kommentatoren, Chris Anker Sørensen, har givet karakterer til de otte danskere ryttere efter 2020-udgaven af verdens største cykelløb. Ifølge ham er der plads til forbedring for Niklas Eg

21. september 2020, 08.13

Foto: Flemming Hansen

CYKLING Søndag blev den sidste etape af dette års Tour de France kørt. Traditionen tro lå målstregen på 21. etape på Champs-Élysées, og her lykkedes det danske Mads Pedersen fra holdet Trek-Segafredo at komme over målstregen som nummer to.

Mads Pedersen er holdkammerat med Niklas Eg fra Kibæk, der i år kørte sin første Tour de France. Kibæk-cykelrytteren blev den bedst placerede dansker i klassementet med sin placering som nummer 51 ud af i alt 146 ryttere.

Han var samlet set to timer, 50 minutter og fire sekunder langsommere end vinderen, slovenske Tadej Pogacar.

Den tidligere professionelle cykelrytter, Chris Anker Sørensen, kommenterede dette års Tour de France på TV 2 sammen med Dennis Ritter og Rolf Sørensen. Til TV 2 har han derudover også givet de otte danske Tour-ryttere karakterer fra 1 til 10. 1 er dårligst, 10 er bedst.

Der er blandt andet fuldt hus til Søren Kragh Andersen, der to gange tog fusen på alt og alle og vandt to etaper.

Længere nede på listen finder man Niklas Eg fra Kibæk, der får karakteren 5.

- Jeg synes, han har været lidt anonym. Vi har ikke set så meget til ham. Han har været okay med i bjergene, men måske heller ikke mere end det. Der har været et par situationer, hvor jeg godt kunne have tænkt mig at se lidt mere fra ham, siger Chris Anker Sørensen til TV 2 og fortsætter:

- Men det har absolut heller ikke været katastrofalt. Han er kommet okay i mål på bjergetaperne, men en lidt anonym præstation, hvor han heller ikke er faldet igennem, siger Chris Anker Sørensen.

Læs mere:
Forældre har set 800 cykelløb med sønnen: Frygter helt at gå glip af hans Tour de France-eventyr
+Abonnement