Oscarvinder Thomas Vinterberg fortæller online om sit liv og om Druk

12. maj 2021, 11.43

Torsdag den 27. maj 2021 kl. 19.00 kan du – »live« – hjemme fra din egen stue høre mere om Thomas Vinterbergs liv med film, hans tanker om unge og alkohol, succes og meget andet, når han sammen med Anne Sophia Hermansen gæster FOF’s online-studie. Foto: Pool/Reuters

HERNING Torsdag aften 27. maj kan du hjemme i din egen stue opleve den Oscarvindende filminstruktør Thomas Vinterberg, når han sammen med kulturkommentator Anne Sophia Hermansen gæster FOF’s online-studie til en samtale om livet med film, om unge og alkohol, succes og meget andet, fortæller FOF Herning i en pressemeddelelse.

Thomas Vinterberg har stået bag flere prisbelønnede film, blandt andet »Festen«, »Jagten«, »Kollektivet« og senest filmen »Druk«.

I »Druk« følger man fire gymnasielærere og venner, som beslutter sig for at afprøve en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. I takt med at genstandene ryger ind, skrider eksperimentet fremad for nogle og af sporet for andre.

En hyldest til livet

Thomas Vinterberg kalder filmen for en slags hyldest til druk og livet selv. Man skal ikke forvente en løftet pegefinger, men derimod et nuanceret billede på alkoholkulturen i Danmark. I sin takketale til Oscar-uddelingen sagde Vinterberg, at »Druk« var en film om at »miste kontrollen over livet lavet i en periode, hvor jeg selv mistede kontrollen over mit«. Thomas Vinterberg mistede selv sin datter, som skulle have været med i filmen, ved en trafikulykke, netop da optagelserne var begyndt.

»Druk« har ud over Oscar-prisen også modtaget en række andre priser og nomineringer.

Indlæser debat...