Chefredaktøren: Derfor rejser Folkebladet til Dubai med FCM

26. januar 2020, 16.18

FC Midtjylland har også i år valgt at tage til Dubai på træningslejr. Foto: Jørn Just Kristensen

FC Midtjylland Sidste år ved denne tid var der i medierne, på fanfora og sociale medier massiv kritik af de danske top-fodboldklubbers beslutning om igen at lægge deres superligaholds træningslejr i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater. Skytset var rettet mod FC Midtjylland, Brøndby og FC København, der gennem nogle år har benyttet Dubai.

Hvordan kan man som ellers påstået social ansvarlig fodboldklub forsvare at lægge sin træningslejr i et land, der undertrykker kvinder og ser stort på menneskerettigheder, lød kritikken.

På baggrund af kritikken besluttede FCK, at træningslejren i januar 2019 blev den sidste i Dubai, Brøndby ville overveje sagen, mens det stod hen i det uvisse, hvad FCM ville gøre i fremtiden.

Her et år senere er det nu igen aktuelt med superligatruppernes træningslejre under fjernere himmelstrøg. FCK og Brøndby har taget konsekvensen af kritikken og rejser i år på træningslejr i Portugal. FCM har derimod igen valgt at tage til Dubai.

Folkebladet har spurgt, hvorfor FCM ikke drager samme konsekvens som de to andre klubber og finder et andet sted. Til det svarede adm. direktør Claus Steinlein kort før jul, at det er »en sportslig beslutning (…), fordi vi ved, at vi får perfekte betingelser for vores forberedelser dernede«.

Han føjede til, at klubledelsen har inddraget fanklubben, klubbens sportslige sektor og »vores vigtigste kommercielle samarbejdspartnere« i beslutningen, og at FCM har sikret sig, at »hotellet, vi bor på, overholder alle internationale regler og konventioner«.

På Herning Folkeblad undrer vi os over FCMs fortsatte valg af Dubai som træningslejr-destination.

Kontrakten med arrangøren var udløbet, og der kunne skiftes destination fra og med i år. Dermed lå muligheden klar for at komme fri af at signalere støtte til et rædderligt styre.

Kunne en træningslejr i Spanien eller Portugal ikke være lige så god? Og modstanderholdene til træningskampene måske bedre, når også flere udenlandske hold vælger at være andre steder end Dubai?

I den redaktionelle ledelse har vi haft en del drøftelser og overvejelser om, hvorvidt vi skulle dække træningslejren i februar.

Fordi vi synes, det er et svært dilemma, at vi på den ene side gerne vil servicere læserne med at dække områdets superligahold bedst muligt, men på den anden side er nødt til at gøre det fra et land med et menneskesyn, vi tager afstand fra.

De overvejelser har vi også haft tidligere år, og vi havde håbet, at FCM denne gang ligesom FCK og Brøndby havde benyttet sig af muligheden for at finde et andet land.

Men sådan bliver det ikke. Så derfor tager Herning Folkeblad nu også til Dubai og følger FCM’s forberedelser.

Sportsredaktør Jørn Just Kristensen vil på vegne af Folkebladets læsere væg-til-væg-dække holdet, træningen, træningskampene, spillerne, nyhederne - ja stort og småt fra lejren om FCM’s optakt til resten af sæsonen.

Vi ved, at rigtig mange af vores læsere følger og går meget op i FCM og også gerne vil have nyt fra træningslejren - og den er vi det eneste medie, der år efter år dækker så intenst.

Sådan bliver det også denne gang. Næppe fordi de andre danske medier af ideologiske årsager har besluttet ikke at ville være i Dubai, men fordi de som vanligt hellere vil følge og skrive om FCK og Brøndby.

Så nu bliver det Dubai igen. Det er FCM’s valg. Og uanset hvad man måtte mene om det, og ligegyldigt hvor meget vi hellere havde skrevet hjem fra eksempelvis Portugal, kan vi garantere, at Herning Folkeblads fodboldglade læsere og brugere også denne gang får den absolut bedste og mest omfattende dækning af FCM’s træningslejr.

Så følg med fra 3. til 11. februar - her i avisen og på herningfolkeblad.dk.