En masse nyt på programmet

Ikast-Brande Bibliotek er klar med forårets program, og der er noget for enhver

6. januar 2020, 13.25

Havemand og forfatter Claus Dalby er blandt årets bibliotekstilbud. Foto: PR-foto

IKAST Sidst på måneden udsender Ikast-Brande Bibliotek den trykte udgave af programmet for 2020, men allerede nu fortæller bibliotekar Kim Kaulbach om noget af alt det, der er på vej.

Blandt tilbuddene er kendte navne som havemand og forfatter Claus Dalby, prisvindende forfatter Merete Pryds Helle, den kendte DR-journalist Matilde Kimer samt Jacob Kragelund, der er vært på DR’s forbrugerprogram »Kontant«.

Arrangementerne har kunnet lade sig realisere takket være medvirken af blandt andet FOF og Soroptimist International Ikast.

På trods af at Brande Bibliotek er flyttet til en ny, foreløbig lokalitet i Pakhuset på Stationsvej 1D, vil der stadig være mindre arrangementer for både børn og voksne. Enkelte større arrangementer vil komme til, blandt andet »Vild med Ord« til efteråret.

Indtil da bliver der holdt strikkeworkshop og oplevelsescafé med tapas i både Ikast og Brande i samarbejde med lokale caféer.

Der sker også noget i Nørre Snede, hvor der vil blive mulighed for at høre klassiske toner, når Ensemble MidtVest kommer med nyere tysk og fransk musik.

En af dansk litteraturs store klassikere, »Lykke-Per«, er også på plakaten, når formanden for Pontoppidan Selskabet kommer og fortæller.

Krimiforfatter på besøg

Endelig er der en gæst for dem, der holder af kriminalromaner: En af tidens populære danske kriminalforfattere, Lone Theils, kommer på besøg. Arrangementerne afvikles i samarbejde med Nørre-Snede Kultur og Biblioteksforening.

Som altid er der også arrangementer for børn på kommunens biblioteker. De små kan blandt andet glæde sig til teaterforestillingerne »Alfons Åberg« og »Hunden Ibs tegneserieteater«.