Fra Lokalavisen: Nyt tilbud i fitness

Pernille Dalgård er nu også uddannet kostvejleder og tilknyttet Sørvad Fitness. Hun har selv været igennem livsstilsændring og vægttab

21. januar 2020, 09.39

Pernille Dalgård (t.h.) var blandt deltagerne i den »Fitness Tryday«, der blev holdt over hele landet i forrige weekend. Også i Sørvad. Pernille Dalgård holdt også et lille sundhedsoplæg. Til venstre for hende sidder Kurt og Tove Madsen. Foto: Henrik Lind Jørgensen

SØRVAD Fremover kan der komme endnu mere fokus på mad og drikke, når man er aktiv i Sørvad Fitness. Pernille Dalgård har været aktiv i centret siden dets begyndelse for 11 år siden, og det meste af tiden har hun også været instruktør inden for indoor cycling - som også er kendt som spinning - og TRX, som er styrke-træning med elastikker.

Nu får hun et ekstra ben på sit instruktørliv.

Sørvad Fitness har betalt Pernille Dalgårds uddannelse som kostvejleder, og efter tre weekender, hvor der er fyldt læring på, er hun klar til at hjælpe medlemmerne med den vigtige del af et sundt liv.

- Man siger, at en omlægning af livsstilen består af 80 procent kost og 20 procent træning, siger 43-årige Pernille Dalgård, som ved, hvad hun taler om. I både teori og praksis.

Tabte 42 kilo

- Mellem 2010 og 2016 tabte jeg 42 kilo, og det skete primært ved en omlægning af kosten. Man kan også godt træne kiloene af, men så vil det tage meget længere tid, siger Pernille Dalgård, som til daglig arbejder som laborant hos Arla.

- Den struktur, jeg er vant til fra mit arbejde, kan jeg bruge som kostvejleder, og jeg arbejder også med at analysere mineraler og vitaminer. Man kan blive ved med at videreuddanne sig som kostvejleder, så jeg er ikke et omvandrende orakel, siger hun.

- Nogle vil komme til mig, fordi de vil tabe sig, andre har nogle livsstilssygdomme, de vil have behandlet, andre føler ikke, de har nok energi, mens der kan være søvnproblemer hos nogle. Uanset hvad, begynder al kostvejledning med en dagbog over, hvad de spiser. Det er en slags tilstandsrapport, som viser, hvor de står nu. Den ser vi på, inden vi beslutter, hvor de vil hen, siger Pernille Dalgård.

Hendes kostvejledning bliver et tilkøb for medlemmerne af Sørvad Fitness.

- Pernille kom selv og foreslog, at hun kunne tage uddannelsen. Det bakkede vi op i bestyrelsen mod, at hun opretter nogle hold. Det gør vi for at lave noget nyt og måske henvende os til nye målgrupper, siger Dorthe Blindkilde, der er formand for Sørvad Fitness.

Juniorer og seniorer

Det er ellers ikke fordi, de forskellige fitnesstilbud mangler deltagere. Da Sørvad Fitness blev etableret for 11 år siden, var målet 100 medlemmer. Der er 250 nu, og det samler hele byen.

- Vi har fået fat i mange unge mennesker, og det er også et sted, seniorerne træner om formiddagen. Det er et mødested, hvor man også får noget socialt, samtidig med, at man træner, siger Dorthe Blindkilde, som faktisk kun har ét lille problem.

- Hvis der er nogle, som har lyst til at blive instruktør, skal de være velkomne, siger Dorthe Blindkilde.