Million-bevilling skal gøre forældre bedre

Herning Kommune er udvalgt som partner i et projekt fra Socialstyrelsen, der skal hjælpe forældre til anbragte børn til at blive bedre forældre

13. januar 2020, 14.03

Foto: Colourbox

HERNING Støtte, undervisning og samtaler. Det kan være vejen frem, hvis forældre, der får fjernet deres børn, skal forbedre forholdet til deres børn.

Herning Kommune har netop fået tildelt 2,75 millioner kroner til et treårigt projekt, der skal hjælpe anbragte børn ved at støtte deres forældre. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Pengene kommer fra Socialstyrelsen, der har udvalgt fire kommuner til at teste forskellige metoder i arbejdet med forældrene. De metoder, der viser sig at virke bedst, skal efterfølgende deles med resten af landets kommuner.

Projektet har fået titlen »Målrettet indsats til forældre med anbragte børn og unge«, og børne- og familieudvalget ser gode perspektiver i projektet.

- Vi er rigtig glade for denne nye mulighed for at støtte forældre til anbragte børn. Vi har gennem en del år arbejdet med Herningmodellen, hvor forebyggelse og tidlig indsats er helt afgørende. At vi nu kan hjælpe med at nytænke den måde, kommuner i hele landet hjælper forældre til anbragte børn, passer perfekt ind i det arbejde, siger Dorte West (V), der er udvalgsformand, i en pressemeddelelse.

Herning Kommune forventer, at 10-15 forældre eller forældrepar per år vil få gavn af det nye tilbud, og håbet er, at det kan hjælpe forældrene til enten at styrke kontakten med deres børn eller at ændre vilkårene i hjemmet så meget, at børnene igen kan komme hjem.

De fire kommuner, der er udvalgt af styrelsen i projektet »Målrettet indsats til forældre med anbragte børn og unge«, tæller sammen med Herning også Aarhus, Halsnæs og Vordingborg.