Boldspil og lokalplaner

Udgivet:18. oktober 2017, 12.15

Læsetid:2 minutter

Per Nielsen.

Af Per Nielsen Børglumvej, Tjørring, byrådskandidat for Socialdemokratiet

5 år siden

TEGLVÆNGET Når man sådan læser lokalplan 14. BL2 omhandlende området Teglvænget så undres man godt nok. Jeg kan kun anbefale at gå ind på kommunens side og finde den. Hvis det er fremtidsvisioner, så er jeg mundlam.

Først nedlægges vores gamle, hyggelige, men misvedligeholdte kommunalt ejede campingplads. Forløbet omkring den plads kunne der sagtens stilles flere spørgsmål ved, men det kan altid komme. Så kommer denne her lokalplan for området frem, en plan, hvor der bl.a. indgår en eventuel oprettelse af en autocamperplads.

Der kommer manglen på kreativitet og realitetssans da helt til sin ret. Sådan som planen ser ud, vil den gøre ubodelig skade på området, en lille perle af et område, det er hjemsted for to af Hernings fodboldklubber.

At føre en vej igennem hele området og op forbi den nedlagte campingplads med udgang til Ringkøbingvej, det med katastrofale følger for både den natur, der er i og omkring den gamle teglværkssø og for de mange, som har deres gang i klubberne derude. Nok mest HIK, en klub, som har ligget på Teglvænget siden slut 60erne. Deres klubhus, som de flyttede nede fra det gamle stadion på Nørre Allé og selv genopførte med frivillig hjælp, vil, hvis den vejføring, som er foreslået bliver gennemført, blive afskåret fra deres baner. Et ellers lukket og fredeligt område kan pludselig blive et mareridt for medlemmerne af især HIK.

HIK har i dag over 100 medlemmer og har lige nu to damehold. Med den fokus, der er på damefodbold i disse tider, er det da super. Hvorfor skal kommunen så være med til at gøre det sværere for dem? Husk på, HIK har faktisk fostret flere landsholdsspillere i damefodbold samt spillet i 1 division, ting, vi som herningensere med rette kan være stolte af. Samtididg er der flere senior- og herreoldboyshold i klubben.

HIK har altid været en lille klub, som passer sig selv og sit og i et godt samarbejde med Herning Fremad, som jo også ligger i området. Herning er jo en fodboldby. At gøre forholdene derude sværere for klubberne, det pynter slet ikke nogen steder.

Området på venstre side af Teglvænget er en blanding af liberalt erhverv og lidt bolig dertil og er pakket ind som det, området nok er mest egnet til, nemlig et erhvervsområde uden forurenende virksomheder.

At have for store forventninger til områdets udvikling til et mere fancy område er nok lidt for optimistisk. Der er nok af steder at tage fat på rundt i kommunen både til erhverv og til boliger.