En landmine er en frygtelig opfindelse

14. september 2021, 12.49

Foto: Adobe Stock Photo

BANG En særlig ondskabsfuld variant eksploderer først tredje gang, nogen træder på den.

Sådan har jeg det også med facere, gadehandlere, politikere, underskriftindsamlere og andre, der antaster mig på byens gader og stræder.

Første gang han tiltalte mig, besluttede jeg mig for, om jeg ville bruge min kostbare tid på ham og hans parti. Da jeg ikke ville det, fik han et pænt afslag: »Nej tak, jeg stemmer ikke på dit parti!«

Det var første gang, han trådte på landminen!

Nogle tager åbenbart mit afslag som en opfordring. Og ham her fortsatte med, at han skam kunne overbevise mig.

Det var anden gang, han trådte på landminen!

Jeg kom derfor med et venligt uddybbende afslag: »En af mine venner har prøvet i 10 år uden succes, og det får du heller ikke!«

Jeg mener, der var ingen grund til at spilde min kostbare tid, og hans tid kunne nok også bruges bedre på folk, der var mere interesseret.

Og her var det, at det blev farligt, for svaret, der kom fra ham, var: »Jeg har ikke prøvet«.

Det var tredje gang, han trådte på landminen - og landminen eksploderede!

Det næste kvarter gik med at han højlydt fik læst og påskrevet om præcist, hvad der var galt med hans parti og hans kandidat. Hvorfor jeg ikke kunne drømme om at stemme på hans parti. Og hvad jeg ellers kunne komme i tænke om af negative dokumenterbare fakta om hans kandidat og parti. Det er dårlig reklame. Det skræmmer potentielle vælgere/kunder/støtter væk. Det er ikke noget, I er interesseret i sker for jer. Og jeg har ikke dårlig samvittighed!

Han fik to chancer for at opfører sig som et civiliseret, velopdraget, voksent menneske og valgte det fra!

Så facere, gadesælgere, politikere med mere. For jeres egen skyld: Spørg mig gerne én gang. Men lad være med at træde på landminen tre gange!

Indlæser debat...